Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhit Hakedişlerine Ek Kesinti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yapım işlerinin istenilen sürede ve kalitede bitirilmesini sağlamak üzere, hak edişlerin ödenmesi sırasında yüzde 5 kes

Akşam



b>Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yapım işlerinin istenilen sürede ve kalitede bitirilmesini sağlamak üzere, hak edişlerin ödenmesi sırasında yüzde 5 kesinti uygulayacak.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren karar uyarınca, yapım işlerinde hak edişler yüzde 95 oranında ödenecek. Her hak edişten yüzde 5 oranında yapılan kesinti tutarları toplamı, iş sözleşmesine uygun olarak tamamlandıktan sonra geçici kabul onay tarihinden itibaren 15 gün içinde yükleniciye verilecek.

Sözleşmenin feshi hallerinde, bu kesintiler gelir kaydedilecek ve yüklenicinin borcuna mahsup edilmeyecek. Böylece, işin istenilen sürede ve kalitede bitirilmemesi halinde TOKİ, bu hak edişleri, yaptırım olarak uygulayabilecek. Bu esaslara göre düzenlenecek sözleşmelerde, ihale dokümanında yer alan şartlara aykırı hükümlere yer verilemeyecek. Bu esaslarda belirtilen haller dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamayacak ve ek sözleşme düzenlenemeyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhit-hakedislerine-ek-kesinti_13204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!