Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhitler Güçbirliği Oluşturdu

Adana, Gaziantep, Malatya, Kayseri, Mersin, Şanlıurfa ve Hatay illerinde faaliyet gösteren Müteahhitler Birliği Dernekleri biraraya gelerek, “Anado

Zaman



b>Adana, Gaziantep, Malatya, Kayseri, Mersin, Şanlıurfa ve Hatay illerinde faaliyet gösteren Müteahhitler Birliği Dernekleri biraraya gelerek, “Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu’nu” kurdu.

Adana, Gaziantep, Malatya, Kayseri, Mersin, Şanlıurfa ve Hatay illerinde faaliyet gösteren Müteahhitler Birliği Dernekleri biraraya gelerek, “Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu’nu” kurdu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen federasyonun yeni yönetim kurulu üyeleri aynı teşkilatlanmanın Ankara, Samsun ve Antalya bölgesinde de devam ettiğini, bu illerde de federasyonun kurulması durumunda konfederasyon oluşturulacağını kaydetti. Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Başkanı İsmail Babacan, 2000 yılı nüfus sayımına göre 9.5 milyon nüfusa sahip 7 vilayetin, yaklaşık 8 aylık bir hazırlık dönemi geçirdiğine işaret ederek, “Merkezi Adana olan federasyonumuzun nihai hedefi Türkiye Yapı Müteahhitlerini tek çatı altında toplamak ve sektörel sorunların çözümü için çalışmalar yapmaktır. Bizim sorunumuz tek kelime ile sistemsizliktir. Hamasi nutuk ve demeçler depremlerden sonra çabuk unutulduğu için, dev sektör bugüne kadar başı boşluktan bir türlü kurtulamadı. 1999 yılında meydana gelen marmara depreminden sonra çıkartılan yasalar da sorunu çözmedi. Devlet bir türlü hantallıktan vazgeçemiyor. Küçülmek istemiyor.Sigorta şirketleri sisteme dahil edilmeli ve oto kontrol sistemi çalıştırılmaladır. Küçük ve orta ölçekli müteahhitlerin devletin faiz sarmalından kurtulmaması sebebiyle piyasadan silinme noktasına geldi.” dedi.

Babacan, yüksek faizin devam etmesi halinde kamu ve özel sektörün yatırım yapmasının mümkün olmadığını, otomobil, beyaz eşya ve konut satışları yapılmadığı sürecede istihdamın çözülemeyceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-gucbirligi-olusturdu_4629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!