Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhitler, Krize Rağmen Çin'den Sonra İkinci Sırada

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın her yıl açıkladığı "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması" arasına bu yıl 31 Türk firma girdi. Geçen yıla oranla 8 firmayı daha listeyi sokmayı başaran Türkiye, böylelikle ABD'yi geride bırakarak listede en çok firmayla yer alan Çin'in ardından ikinci oldu.

Referans Gazetesi
Müteahhitler, Krize Rağmen Çin'den Sonra İkinci Sırada

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın her yıl açıkladığı "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması" arasına bu yıl 31 Türk firma girdi. Geçen yıla oranla 8 firmayı daha listeyi sokmayı başaran Türkiye, böylelikle ABD'yi geride bırakarak listede en çok firmayla yer alan Çin'in ardından ikinci oldu. Listede yer alan Türk müteahhitlere başarı plaketlerinin verildiği ödül töreninde konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, krize rağmen sağlanan bu başarıyı Amerikalı meslektaşlarının küresel kriz nedeniyle iç pazara çekilmesi ve Türk müteahhitlerinin "gözükaralıkları" sayesinde oluşturdukları iş kapasitesiyle açıkladı.

Son 6 yılda yurtdışı iş hacminde yıllık 15 kat artış sağlayarak 23.6 milyar dolara ulaştıklarını belirten Eren, önümüzdeki yıllarda bu rakamı hükümetin hedef koyduğu gibi 50 milyar dolara çekmenin mümkün olduğunu vurguladı. Ancak hükümetten 2 konuda destek isteyen Eren, sürekli yaşadıkları teminat mektubu sorunu için siyasi ve ekonomik işbirliğinin artırılması ile yurtdışında çalıştırdıkları işçilere teşvik sağlanması ihtiyacına işaret etti.
    
Mısır, 18 milyar dolarlık yatırım paketi için geliyor

Cuma günü düzenlenen ödül töreniyle ENR'nin listesine girmeyi başaran müteahhitlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından plaket verildi. Tören öncesinde konuşan Çağlayan, 3-5 yıl içinde sektörün 50 milyar dolar hedefine çıkacağını ve güçlendirilecek müşavirlik firmalarıyla müteahhitlerin yanında inşaat malzemeleri sektörünün de kazanacağını belirtti. Çağlayan, "Çin başta olmak üzere pek çok ülke Türk müteahhitlere işbirliği çağrısı yapıyor. Son olarak Mısır'da 18 milyar dolarlık bir alt ve üstyapı projesi paketi söz konusu. Bir heyet 27 Ekim'de Türkiye'ye gelerek projeleri anlatacak" dedi. Başbakan Erdoğan da son olarak ziyaret ettiği Irak'ın şehirlerini Türk müteahhitlerin yeniden inşaat ettiğinden bahsederken, 7 yıl boyunca dış politika açılımlarını ve ziyaretlerini eleştirenler olduğunu ancak Türkiye'nin dış politikada aktif olduğunda ekonomide de kazandığını belirtti. Erdoğan, komşu ülkelere yapılan ihracatta 5 ila 10 kat arasında artışlar yaşandığına işaret etti.
    
Listede yer alan Türk firmalar
    Enka
    Gama
    Ant Yapı
    Tekfen
    Rönesans
    Tav
    Nurol
    Yüksel
    Stfa
    Baytur
    Kayı
    Yapı Merkezi
    Güriş
    Yenigün
    Polimeks
    Kontek
    Onur
    Gap
    Hazinedaroğlu
    Summa
    Makyol
    Beta Tek
    Rasen
    Cengiz
    Çukurova
    Doğuş
    Alarko
    Eser
    Atlas Yapı
    Mesa
    Tml.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-krize-ragmen-cinden-sonra-ikinci-sirada_73425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!