Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze ve Ören Yerleri Gişeleri Modernize Edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerindeki gişelerin idare adına işletilmesi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve bu kapsamda bilet tasarımı, üretimi, satışı ve pazarlanması ile ilgili tüm giderleri yükleniciye ait olmak üzere mal ve hizmetin sağlanması amacıyla ihale yapacak.

Cumhuriyet Portal
Müze ve Ören Yerleri Gişeleri Modernize Edilecek

BR> 
Hedeflenen hizmetler

Temel amaçlarının müzelerde verdikleri hizmetleri geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu ifade eden Tuyluoğlu, diğer amaçlarını şöyle sıraladı: ''Ziyaret ve gelir artışı sağlamak, giderleri azaltmak, giriş kontrol sistemlerinin teknolojisini geliştirmek, modern ödeme araçları oluşturmak, nitelikli insan kaynağı temin etmek, müzelerin algısını iyileştirmek, Müzekartı geliştirmek, şehir kartları oluşturmak. Nitelikli, hızlı ve ziyaretçi memnuniyeti odaklı hizmet, Müze girişlerinde otomatik makineler ile bilet, şehir kartı ve Müzekart satışı yapılması, mobil telefonla ödeme yapılması, internet üzerinden bilet satış olanağı, yabancı para ve kredi kartı ile satış yapılması, ziyaretçilerin gerçek zamanlı olarak tespiti, kaydı elektronik ortamda izlenmesi ve raporlanması, Müzekart'ın geliştirilerek, yaygın bir kültür-sanat kartı haline getirilmesi. İstanbul için fonksiyonel ve güvenilir bir 'Şehir Kartı' çıkarılması, uygulamanın, İzmir, Muğla, Antalya ve Kapadokya bölgesi için genişletilmesi, teknolojisi, tasarımı, yönetimi ve enformatiği güçlü çok dilli bir web sitesi oluşturulması.''

İhale yaklaşımı

Tuyluoğlu, hazırladıkları proje kapsamında ''Müze ve Örenyerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyon ve Yönetimi İşi'' ihalesinin 13 Eylülde yapılacağını ifade ederek, ihale ilanlarının gazetelerde bugün yayımlandığını kaydetti. İhale dosyasının internet sitelerine ücretsiz olarak konulduğunu bildiren Tuyluoğlu, ihaleye katılacakların yasa gereği şartnameyi satın alması gerektiğini belirtti. İhalenin konusunun, gişelerin idare adına işletilmesi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve bu kapsamda bilet tasarımı, üretimi, satışı ve pazarlanması ile ilgili tüm giderleri yükleniciye ait olmak üzere mal ve hizmetin sağlanması işi olduğunu anlatan Tuyluoğlu, ihale yaklaşımı ile ilgili şunları söyledi: ''Bu projede herhangi bir kamu kaynağı harcanmayacak, giderler yüklenici tarafından sağlanacak. Giderlerin azalması, gelir artışı sağlanması temel prensip. Müze fiyatlarını belirleme yetkisi eskiden olduğu gibi Bakanlıkta kalacak. Yüklenici müzenin yönetiminde söz hakkı olmayacak. İhale süreci şeffaf yürütülecek. Nitelikli faaliyet ve ileri teknoloji hedeflenecek. Güçlü ve teknolojik denetim mekanizması odak olacak. Gişelerde, internet sitesinde, tahsilatlar doğrudan DÖSİM hesaplarına yatacak. Yüklenici herhangi bir para toplayıp kendi banka hesabına koyamayacak. Ne tahsil ediliyorsa, yine bizim hesaplarımıza yatacak. Para bizde toplanacak, haftalık olarak yükleniciye paket iş ödemesi yapacağız.''

Tuyluoğlu, iki aşamadan oluşan bir ihale düzenleyeceklerini, birinin faaliyet projesi, diğerinin mali teklif olduğunu belirterek, 50'şer puan üzerinden değerlendirme yapacaklarını söyledi. Asgari garanti cirosunun, 108 milyon TL olduğunu kaydeden Tuyluoğlu, daha alt bir teklifin ihale komisyonu tarafından reddedileceğini bildirdi. Projede bazı temel ilkeler belirlediklerini kaydeden Tuyluğolu, ''En önemlisi 'Kültür Varlığının Korunması İlkesi'. Hiçbir işlem, uygulama, kültürel varlığın korunması ilkesine aykırı olamayacak'' diye konuştu. Anlaşmanın süresinin 6 yıl olduğunu belirten Tuyluoğlu, bu sürenin sonunda bütün fikri ve sınai hakların Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olacağını kaydetti.
 
Denetim

Merkezde kurulacak bir sistemle tüm işlemleri elektronik ortamda Bakanlık Merkezi'nde inceleyeceklerini anlatan Tuyluoğlu, şöyle devam etti: ''Gişeler ve turnikeler kamerayla izlenecek ve kayıtlar 3 ay saklanacak. Tüm işler Bakanlığın denetimine tam bir şeffaflıkla açık olacak. Mali işler yeminli mali müşavir veya bağımsız bir denetim kurumu tarafından denetlenecek. İdareye bağlı özel bir proje denetim grubu oluşturulacak.'' Tuyluoğlu, ihaleyle ilgili ayrıntılı bilgilerin internetten öğrenebileceğini bildirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-ve-oren-yerleri-giseleri-modernize-edilecek_80735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!