Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müzeler Gecesi İyi Duyurulmadı

Müzeler Gecesi iyi duyurulmadı

Radikal Gazetesi
Müzeler Gecesi İyi Duyurulmadı

u yıl Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Müzeler Gecesi uygulaması, yeterince ilgi görmedi. Birçok Avrupa ülkesinde yıllardır yapılan ve büyük ilgi gören Müzeler Gecesi kapsamında Türkiye'nin dokuz önemli devlet müzesiyle İstanbul'daki üç büyük özel müze, önceki gece saat 01.00'e kadar açıktı. Ancak bedava gezilebilmesine karşın, Ayasofya dışında müzelerin önünde Avrupa'daki gibi kuyruklar oluşmadı.

Müzeler Gecesi'nin Türkiye'de nasıl yaşanacağını gözlemlemek için önceki gece, İstanbul'da uygulamaya dahil olan bütün özel müzeleri gezdik. Müze seferimize saat 20.00'de Sabancı Müzesi'ndan başladık. Sabancı'da Picasso sergisine benzer kuyruklar yoktu. Görevliler, müzenin diğer günlere oranla daha kalabalık olduğunu söyledi. Sabancı'dan çıkıp Pera Müzesi'nin yolunu tuttuk. Normal sayılabilecek bir kalabalık vardı. Ancak 'Kaplumbağa Terbiyecisi'ni görmeye gelenler hüsrana uğradı. Tadilat nedeniyle tablonun bulunduğu bölüm kapalıydı.

Radikal'den okuyup geldiler
Pera'dan Sultanahmet'e uzandık. Sultanahmet Köftecisi'nin önündeki kuyruk Ayasofya Müzesi'ndeki kalabalığın habercisiydi. Saatler 22.30'a yaklaşırken Ayasofya'daki ziyaretçi sayısı 200'e yakındı. Müze yetkilisi, bugün başlarını kaşıyacak vakitlerinin olmadığını söyledi. Uygulama dahilindeki Topkapı Sarayı ise, güvenlik gerekçesiyle saat 20.30'da kapılarını kapatmıştı.

Oradan Türk-İslam Eserleri Müzesi'ne gittik. Kayda değer kalabalık yoktu. Arkeoloji Müzesi'ndeyse sadece giriş katındaki salonlar açıktı ve görevlilere göre ziyaretçi sayısı normal günlerden farksızdı. İstanbul Modern'e vardığımızda saat 24.00'ü geçiyordu ve kalabalık iyice azalmıştı. Konuştuğumuz ziyaretçilerin çoğu, duyuru eksikliğinden yakındı ve uygulamanın varlığını Radikal gazetesinden öğrendiklerini söyledi. Haksız da değillerdi. Zira Müzeler Gecesi'yle ilgili duyuru yapılmadığı gibi Avrupa'daki toplu taşım araçları müzeler arasında özel seferler yapılması, müzelerin çevresinde konser düzenlenmesi gibi uygulamalar da yoktu...

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzeler-gecesi-iyi-duyurulmadi_45820.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!