Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müzelerin Ayakta Kalması Dünya Bankası’na Bağlı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, muhtemel bir depremde müzelerin ve sergilenen eserlerin korunması için Dünya Bankası’ndan kaynak arayışına girdi.

Zaman



b>Kültür ve Turizm Bakanlığı, muhtemel bir depremde müzelerin ve sergilenen eserlerin korunması için Dünya Bankası’ndan kaynak arayışına girdi.

Dünya Bankası’ndan 500 milyon–1 milyar dolar civarında bir kaynağı projeye aktarmak için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türkiye’deki müzelerin tamamının anıtsal yapılar olduğunu ve Ayasofya, Topkapı ve Dolmabahçe gibi önemli yapıların depremde olabilecek risklere karşı proje yapılmasının önem taşıdığını kaydetti. Hem binanın kendisini hem de objeleri koruyacak bir koruma teknolojisinin tek tek projelendirilmesi gerektiğini belirten Mumcu, projeyi hazırlarken dünyada Türkiye gibi anıtsal yapıların deprem kuşağında bir örneğin olmaması yüzünden zorlandıklarını söyledi. Mumcu, “Örnek olarak, Sivas Divriği’deki Ulu Camii de döneminin en önemli mimarlık eseri. Mimarlık tarihi açısından Süleymaniye’den bile ilginç. Orayı korumak istiyoruz. Kaynağı da bulacağız. Fakat, nasıl korunacağı konusunda ortada bir bilgi yok.’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzelerin-ayakta-kalmasi-dunya-bankasina-bagli_5604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!