Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nallıhan'a Fabrika Temeli Atıldı

Yılda 120 bin ton sodyum sülfat işlenmesi beklenen fabrikanın temeli Nallıhan’ın Çayırhan beldesinde düzenlenen törenle atıldı. Alkim Müessese Müdürü İsmail Ceylan, “Yıllardır uyuyan madenler var. Yavaş yavaş yer üstüne çıkmaya ve ekonomiye kazandırılmaya başlanıldı.” dedi.

Hürriyet Ankara
Nallıhan'a Fabrika Temeli Atıldı

STRONG>Yılda 120 bin ton sodyum sülfat işlenmesi beklenen fabrikanın temeli Nallıhan’ın Çayırhan beldesinde düzenlenen törenle atıldı.

NALLIHAN’ın Çayırhan beldesinde bulunan sodyum sülfatı işleyecek fabrikanın temeli törenle atıldı. Törene Nallıhan Kaymakam Ömer Toraman, Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın, Çayırhan Belde Belediye Başkanı Ömer Bayrak, Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Alkim Yönetim Kurulu Başkanı Reha Koru, Müessese Müdürü İsmail Ceylan, diğer firma temsilcileri ve Çayırhan halkı katıldı.

Alkim Müessese Müdürü İsmail Ceylan, “Yıllardır uyuyan madenler var. Yavaş yavaş yer üstüne çıkmaya ve ekonomiye kazandırılmaya başlanıldı. Bu uyuyan madenler yer üstüne çıkarılırken gözyaşı olarak çıkarılır. O da sodyum sülfattır. Bu güzeller gözyaşı döktükçe, yeryüzüne çıkarıldıkça, inşallah Türkiye refaha ulaşacaktır” dedi.

Deterjan için olmazsa olmaz

Alkim Yönetim Kurulu Başkanı Reha Koru da, sodyum sülfatın deterjan sektörünün olmazsa olmaz bir ham maddesi olduğunu belirterek, “Ayrıca tekstil, cam, kağıt ve kimya sanayinin de ham maddelerinden biridir. Temelini attığımız bu fabrikada yılda 120 bin ton sodyum sülfat işlenecek ve katma değerle birlikte ülke ekonomisine kazandırılacak” diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/nallihana-fabrika-temeli-atildi_80695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!