Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nemrut Projesi Kültür Bakanlığı’nda

Nemrut Dağı ören yerinde bulunan tanrı ve kral heykelleri ile diğer eserlerin restorasyonuna yönelik projenin 2003 yılına ilişkin bölümü, Kültür Bakan

NTV-MSNBC
Nemrut Projesi Kültür Bakanlığı’nda

emrut Dağı ören yerinde bulunan tanrı ve kral heykelleri ile diğer eserlerin restorasyonuna yönelik projenin 2003 yılına ilişkin bölümü, Kültür Bakanı Hüseyin Çelik’e sunuldu.
Nemrut Projesi Başkanı Prof. Dr. Herman Brijder, 2001 ve 2002 yıllarında, Nemrut Dağı’ndaki tarihi eserlerin kurtarılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, bu yılki çalışmalarınsa ağırlıklı olarak restorasyon ve korumaya yönelik olacağını söyledi.

TÜRKİYE VE HOLLANDA İŞBİRLİĞİ
Çelik’in, Nemrut Projesi’nin Türkiye ile Hollanda arasında önemli işbirliği örneği olduğunu söylediğini belirten Prof. Dr. Brijder, “Sayın Bakan, iki ülke arasındaki işbirliğinin, yalnız kültürel ve arkeolojik alanlarla yeterli kalmayarak başka alanlarda da geliştirilmesi gerektiğini ve projeye destek vereceklerini bildirdi” dedi.
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joser Goessens’in Bakan Çelik’e Nemrut’taki Aslan Horoskop’un tablosunu hediye ettiğini anlatan Prof. Dr. Brijder, “Büyükelçi, Hollanda Devleti’nin bu projeye büyük önem ve destek verdiğine dikkati çekti” diye konuştu.
Prof. Dr. Brijder, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Kütür Bakanlığı’nın izni ile 2001 ve 2002 yıllarında, Nemrut Dağı’ndaki tarihi eserlerin kurtarılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptık. Bu yıl çalışmalar ağırlıklı olarak restorasyon ve korumaya yönelik olacak. Özellikle acilen korunması gereken kum taşlarından inşa edilmiş kabartmaların kurtarılmasını öngörüyoruz. Projede Hollanda, Almanya, ABD, İtalya, Makedonya ve Türkiye’den bilimadamları yer alıyor. Finansmanı tamamen Uluslararası Nemrut Vakfı tarafından karşılanıyor. Bu yılki çalışmalar 1 Haziran-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Çalışmalara, Ankara Üniversitesi Restorasyon ve Konservasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Bingöl başkanlığında bir ekip de katılacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/nemrut-projesi-kultur-bakanliginda_2893.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!