Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nemrut’un Kaderini Bilim Kurulu Belirleyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Nemrut’un koruma altına alınması için harekete geçti. Dev kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğuş ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen, ‘fotoğraf sanatçılarının gözdesi’ Nemrut, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmıştı.

Hürriyet
Nemrut’un Kaderini Bilim Kurulu Belirleyecek

ültür ve Turizm Bakanlığı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Nemrut’un koruma altına alınması için harekete geçti. Dev kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğuş ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen, ‘fotoğraf sanatçılarının gözdesi’ Nemrut, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmıştı.

Nemrut için Kültür ve Turizm Bakanlığı inceleme istedi. Bu nedenle Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde görev yapan bazı bilim adamlarından bir seçici kurul oluşturuldu. Kurul Nemrut’ta incelemelere başladı. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Nemrut için bazı bilim adamları, ‘Kurtarma çalışmaları başlamazsa Nemrut 5-10 yıl içinde yok olabilir’ yorumunu yapmıştı. Böylece 2012 yılına kadar uygulanacak bir restorasyon planı ile Nemrut kurtarılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nemrutun-kaderini-bilim-kurulu-belirleyecek_28610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!