Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nevşehir Konferans Merkezi Oluyor

Birleşmiş Milletler’ en önemli kuruluşlarından biri olan HABİTAT, Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden Nevşehir’i Dünya Konferans Merkezi ol

NTV-MSNBC



b>Birleşmiş Milletler’ en önemli kuruluşlarından biri olan HABİTAT, Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden Nevşehir’i Dünya Konferans Merkezi olarak ilan etti.

HABİTAT’ın katkıları ile Nevşehir Belediyesi ile çeşitli dünya ülkelerinin önemli sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile 2l-28 Eylül 2005 tarihleri arasında Nevşehir’de Uluslar arası Yerel Yönetimler Barış Konferansı ve festivali düzenlenecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesinin yüzlerce yıldır farklı din,dil ve kültürlerden olmalarına karşın, insanların barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamlarını sürdürdüğü ender dünya mekanlarından birine sahip olduğunu söyledi.
Ünver dünya genelinde sayıları 1500’ü bulan yerel yönetimler ve yerel yönetimlerle ilgili oluşturulan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya getirilerek dünya barış konferansının düzenlenmesi yönünde yaklaşık 4 aydan beri uğraş verdiklerini söyledi.
Bu çalışmalarının HABİTAT’ın Kenya’nın Başkenti Nairobi’de HABİTAT yetkililerinin de hazır bulunduğu bir toplantıda ele alınarak ön bir anlaşma metninin imzalandığını belirten Ünver, Kapadokya bölgesinin doğal, tarihi ve doğal birikimlerinin yanı sıra 17 bini aşan yatağı ile 200’ü aşkın dünyanın çeşitli ülkelerinde 1500’ü aşkın yerel yöneticileri misafir edecek bir düzeyde bulunduğunu ifade etti.

ÜNLÜ İSİMLER GELECEK
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 21-25 Eylül tarihinde ulusal, 25-28 Eylül tarihlerinde de uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek Yerel Yönetimler Barış Konferansı ve festivali’ ne dünyaca ünlü tenor Pavarotti, Sezen Aksu, Yusuf İslam, ABD Eski Devlet Başkanı George Bush ile eski Rusya Devlet Başkanı Gorbaçov’un da davet ettiklerini söyledi.
Ünver, HABİTAT’ın tarihinde Nevşehir’de düzenlenecek Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı ve Festivali ile ilk kez bir barış konferansı düzenlenmesini gerçekleştireceğini de vurgulayarak, Nevşehir’de düzenlenecek konferansın geleneksel bir halde ileriki yıllarda da düzenleneceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nevsehir-konferans-merkezi-oluyor_23102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!