Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nolte'den Türkiye'ye Fabrika Yatırımı

Türkiye’de 14 olan mağaza sayısını 2014 yılında 4 yeni mağazayla artırmayı hedefleyen Nolte, toplam yatırım maliyeti 5 – 10 milyon Euro arasında olması planlanan fabrika yatırımı ile yakın zamanda Türkiye'de üretim yapmaya da hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Nolte'den Türkiye'ye Fabrika Yatırımı Sebahattin Gürel

Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesi ve bu alanda yaşanan yoğunluk, hazır mutfak pazarına da olumlu yansıyor. Dünya genelinde 6,5 – 7 milyar Euro olarak hesaplanan hazır mutfak pazarı, Türkiye’de de yükselen bir ivme sergiliyor ve şu andaki büyüklüğü 600 milyon Euro’ya ulaşmış durumda. Ancak bu rakamın 500 milyon Euro’sunu markasız mutfaklar oluşturuyor. Marka mutfaklar ise her yıl pazar payında yüzde 15 civarında büyüme gösteriyor.

"Türkiye’de 100 milyon Euro değerindeki markalı mutfak pazarı, bu yıl 115 milyon Euro’yu görmeyi hedefliyor" diyen Nolte Türkiye CEO’su Sebahattin Gürel,  yabancı markaların da pazardan aldıkları payı 40-45 milyon Euro’lara çıkarmanın hesaplarını yaptıklarını söyledi. Türkiye markalı mutfak pazarı hakkında açıklamalarda bulunan Gürel, "İthal mutfak pazarının lideri Nolte olarak; kendi mağazamızı açtığımız 2009 yılında Türkiye’de 9 yabancı mutfak firması bulunurken; 2013 yılı itibarıyla 35 firmanın faaliyet gösterdiğini gözlemliyoruz. Söz konusu markaların yüzde 60’ını İtalyan firmaları, yüzde 40’ını ise Alman firmaları oluşturuyor. Her yıl Türkiye’de 700 bin konut hayata geçiriliyor; üretici firmalar ise toplam 1 milyon adet mutfak tasarımı üretiyor” dedi.  

Almanya’nın en önemli markalarından Nolte, 2009 yılından bu yana Türkiye’de kendi mağazalarıyla yer alıyor. Nolte mağazalarında, mutfak mobilyaları, yatak odası ve dolap sistemlerini Türkiyeli tüketicinin beğenisine sunuyor. Mutfak modelleri, tüm Nolte satışlarının yüzde 85’ini, yatak odası ve dolap sistemleri ise yüzde 15’ini oluşturuyor.

Türkiye’de de üretim yapacak

Almanya’dan sonra ilk defa farklı bir ülke olarak Türkiye’de mağaza açan ve İspanya ile Dubai’den sonra Çin’de de şirket kurmaya hazırlanan Nolte; Türkiye’de de 14 olan mağaza sayısını, 2014 yılında 4 yeni mağazayla artırmayı hedefliyor. Nolte’nin Türkiye’ye yatırımları mağazalarla da sınırlı kalmayacak. Firma, toplam yatırım maliyeti 5 – 10 milyon Euro arasında olması planlanan fabrika yatırımı ile yakın zamanda Türkiye'de üretim yapmayı da hedefliyor. Daha ekonomik mutfakların üretileceği fabrikanın, Adapazarı ya da İzmit civarında hayata geçirilmesi düşünülüyor.

Markanın önümüzdeki dönemde Türkiye'ye özel tasarımlar da yapacağını söyleyen Gürel, “Nolte olarak hedeflerimizden biri, Türkiye’ye özel 'limited edition' mutfaklar yapmak. Bunun ilki, Nişantaşı mağazamızın açılışında sergilediğimiz ay yıldızlı mutfağımız. Joop markalı yatak odalarımızı da 2014’te Türkiye’ye getireceğiz” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nolteden-turkiyeye-fabrika-yatirimi_113517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!