Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nurbin Paker - Hüseyin Kahvecioğlu'nun Mimari Projeleri

Yapı-Endüstri Merkezi'nin düzenlediği Mimarlik toplantılarının sekizincisinin konukları Nurbin Paker ve Hüseyin Kahvecioğlu'nun mimari projeleri üzerinden üretimlerine bir bakış.

yapi.com.tr



br/>


Türk mimarlığının genç, başarılı ve dinamik isimlerinden Hüseyin Kahvecioğlu ve Nurbin Paker Kahvecioğlu, 2 Kasım'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenen buluşmada konuşmacı olarak yer aldılar.

Gerek akademik gerekse mesleki çalışmalarını aksatmadan sürdüren Kahvecioğlu ve Paker'in çağdaş Türk mimarlığını yansıtan, çeştili yarışmalarda ödül almış projeleri ve geçmiş yazılarına dosyalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Nurbin Paker Kahvecioğlu ve Hüseyin Kahvecioğlu’nun halen uygulanmış veya uygulama aşamasında olan projeleri arasında; Antalya Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, Antalya Karaalioğlu Parkı Yenilemesi, İTÜ Gölet Yurtları, Gümüşsuyu Erkek Öğrenci Yurdu Yenilemesi, İTÜ Moda Okulu İç Düzenlemesi (N. Paker), İTÜ Maden Fakültesi Ağır Laboratuvar Binası (N. Paker), ARI Teknokent Binası (H. Kahvecioğlu) yer alıyor.


Hüseyin Kahvecioğlu: 1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1986 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. 1988 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1990'da Yüksek Mimar, 1998'de Doktor ünvanı aldı. 1998-1999 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri, University of Cincinnati, DAAP'de misafir araştırmacı olarak bulundu. 1992-93 yıllarında Mimarlar Odası'nda Denetleme Kurulu Üyeliği ve Yayın Danışma Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 1990 yılından itibaren katıldığı mimari ve kentsel tasarım proje yarışmalarında çok sayıda ödül ve mansiyon kazandı. Halen İTÜ Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı'nda Yrd. Doçent olarak görevini sürdürmektedir.


Nurbin Paker Kahvecioğlu: 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede, "Mimari Tasarımda Biçim Grameri: Metro İstasyon Tasarımı" başlıklı tez çalışması ile 1992 yılında yüksek lisans derecesi; 2001 yılında da "Mimari Tasarım Eğitiminde Bilgi ve Yaratıcılık Etkileşimi" başlıklı doktora tez çalışması ile doktor ünvanı aldı. 1991 yılında Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik görevini halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak sürdürmekte. 1995 ve 1996 yıllarında İngiltere, University of Newcastle Upon Tyne-CARDO’da; 1998-2000 yılları arasında ABD, University of Cincinnati-DAAP (College of Design, Architecture, Art and Planing)’de misafir araştırmacı olarak bulundu. Katıldığı mimari ve kentsel tasarım yarışmalarında ödül, mansiyon ve satınalma dereceleri kazandı.


http://www.yapi.com.tr/haberler/nurbin-paker---huseyin-kahvecioglunun-mimari-projeleri_49168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!