Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ofis Temizliğinde Çevreci Çözümler Arttı

RGS Group olarak yenilikçi hizmetler vermeye çalıştıklarını ve dünya çapında araştırmalar yaparak hizmet standartlarını iyileştirecek modern ve teknolojik yöntemleri araştırdıklarını anlatan şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melvin Cottrell, yaklaşık 1,5 senedir bunun için hazırlık yaptıklarını ve Türkiye'de şu anda bu hizmeti

Referans Gazetesi
Ofis Temizliğinde Çevreci Çözümler Arttı

Birçok şirkete temizlik, güvenlik, bordrolamalama, teknik hizmetler gibi outsource hizmetleri veren RGS Group, yeşil binalar için yeşil temizlik hizmeti de başlattı.

RGS Group olarak yenilikçi hizmetler vermeye çalıştıklarını ve dünya çapında araştırmalar yaparak hizmet standartlarını iyileştirecek modern ve teknolojik yöntemleri araştırdıklarını anlatan şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melvin Cottrell, yaklaşık 1,5 senedir bunun için hazırlık yaptıklarını ve Türkiye'de şu anda bu hizmeti verebilecek tek temizlik şirketi olduklarını söyledi. Yeşil temizliğin görsel açıdan daha parlak zeminler anlamına gelmediğini vurgulayan Cottrell, "Yeşil temizliği doğada parçalanabilir ve geri dönüşümü yapılabilen özel kimyasalların, bezlerin ve ekipmanların kullanıldığı bir temizlik sistemi olarak tanımlayabiliriz. Kullanılan kimyasallar daha çok doğayla uyumlu, çevreyi kirletmeyecek niteliklere sahip" dedi.

Yeşil binaların doğayla uyumlu binalar anlamına geldiğini anımsatan Cottrell, bu binaların temizliğinin de ‘yeşil', yani doğaya zarar vermeyen kimyasalların kullanıldığı şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Cottrell, yeşil temizlik sisteminde saf su ile cam temizliğinden kullanılan tuvalet kağıtlarına, yer temizleme ekipmanlarından temizlik bezlerine ve sıvı el sabunlarına kadar her şeyin doğayla uyumlu olduğunu vurguladı.
 
Camlara saf su

Doğada çözülebilen deterjanları yurtdışından getirdiklerini, bu yüzden de yeşil temizliğin maliyetinin normal temizliğe göre yüzde 20 daha fazla olduğunu aktaran Cottrell, şöyle konuştu:

"Ama buna rağmen bazı müşterilerimiz bu deterjanların kullanılmasını şart koşuyorlar. Bunun için yeşil binaya sahip olmanız da şart değil. Ama yeşil binalar, yapıları gereği enerji ve su tasarrufu sağlayarak dip toplamda bunu absorbe edebiliyor. Musluk suyu filtreden geçirilerek saf hale getiriliyor. Hem çok etkili hem maliyeti düşük oluyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ofis-temizliginde-cevreci-cozumler-artti_79879.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!