Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Öğrencilerin Kiralık Ev Arayışı, Konya'da Fiyatları Yükseltti

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kira bedellerinin ülkenin enflasyon oranıyla artırılması gerektiğini belirterek, ''Kira sözleşmesine ne kadar yüzde 10, yüzde 20 ya da yüzde 30 bile yazsa, enflasyon oranı endeksine göre kira artışı yapılır. Kiracılar bunun haricinde kendilerinin evden çıkarılacağını zannederek bir bedel ödemesinler''

yapi.com.tr / AA
Öğrencilerin Kiralık Ev Arayışı, Konya'da Fiyatları Yükseltti

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite kayıtlarıyla birlikte, evde kalmak isteyen üniversite öğrencilerinin sayısındaki artış sonucu kiralık evlere yoğun bir talep olduğunu belirtti.

Haziran ayında kiralık evlere yönelik taleplerin üniversite kayıt döneminde artmasıyla birlikte, ev sahiplerinin kira bedellerinde yüzde 20 oranında zam yaptığını ifade eden Altınay, bu durumun, kiralık ev arayan öğrencileri zor durumda bıraktığını söyledi.

''Aileye 400, öğrenciye 500''

Kiralık evlerin bedellerinde arz talep meselesine göre artış yapıldığını anlatan Altınay, kira bedellerindeki artışın ülkedeki enflasyon rakamlarına göre yapılması gerektiğini anımsattı.

Ev bulmakta sıkıntı çeken öğrencilerin, talebin yoğun olması nedeniyle mecburiyetten yüksek fiyatlarda ev kiraladıklarını ileri süren Altınay, şunları kaydetti:

''Ev sahipleri, aynı evi aileye 400 liraya, öğrenciye ise 500 liraya veriyor. Neden? Çünkü öğrencilerin bir evde 4 kişi kalacağını, bu nedenle kira bedelinin 4'e bölününce az olacağını düşünüyorlar. Bunu göz önünde bulunduran ev sahipleri fiyatları yükseltiyor. Ancak bu etik değil. Ev sahipleri bunun yanı sıra, 'aile oturursa evime daha iyi bakar' diye düşünüyor. Halbuki bu da yanlış. Öğrencilerin arasında evlere zarar veren kısım yüzde 5 bile değil. Ama bu kesimin bıraktığı intiba, ev sahiplerini tedirgin ediyor. Ev sahipleri, evden çıkarken masraf bırakırlar diye öğrencilere kiraladıkları bedelleri yüksek tutuyor.''

''Enflasyon oranına uygun kira artışını ödeyin''

Öğrencilerin ev kiralarken, ev sahibinden değil de emlakçıdan ev kiralaması gerektiğini vurgulayan Altınay, emlakçıların birçoğunun Emlakçılar Odası'na bağlı olduğunu belirterek, öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamaları halinde bulundukları şehirlerdeki bu kurumlara giderek şikayetlerini dile getirebileceğini aktardı.

Öğrencilerin ev kiralamaları halinde, mutlaka kontrat ve kira sözleşmesi yapması gerektiğinin altını çizen Altınay, ev sahibinin sözleşme bitinceye kadar kirada zam yapamayacağını, sözleşmenin sona erdiği tarihten sonra yapılan zammın ise ülkenin enflasyon oranına göre yapılması gerektiğini belirtti.

ETİKETLER: gayrimenkul kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/ogrencilerin-kiralik-ev-arayisi-konyada-fiyatlari-yukseltti_89008.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!