Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Okul Arazisine AVM Planı’ Yargıya Taşındı!

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, arazisi kat karşılığı bir şirkete verildiği iddia edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi planlarını yargıya taşıdı; “İmar planı değişikliği, kamu yararına aykırıdır” dedi.

yapi.com.tr
‘Okul Arazisine AVM Planı’ Yargıya Taşındı!

Sol Gazetesi'nden Rıfat Doğan'ın haberine göre, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Şişli Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/5 bin ve 1/1000’lik plan değişikliklerini yargıya taşıdı. Şube, Bakanlığın plan değişikliğinde “meslek lisesi alanı” olarak belirlenen bölgenin “ticaret, konut alanı”, “Şişli Belediyesi Hizmet Alanı” fonksiyonunun “belediye hizmet alanı” olarak belirlendiğini belirtti. Plan değişikliğiyle 60 bin metrekare olan okul arazisine üç emsal verilerek 120 bin metrekare inşaat alanı hakkı tanındı ve yapı yüksekliği serbest bırakıldı.

‘Kamu yararına aykırı’

İmar planı değişikliğinin kamu yararına aykırı olduğunu belirten Şehir Plancıları Odası, mevcut alan ve kamu faaliyeti gösteren alanın tasfiye edilmekte olduğunu, yapı yoğunluğunu artırıcı ve çevreye emsal teşkil edici nitelikte yapılaşma şartları getirildiğini kaydetti.

Açık bir şekilde kamunun ortak çıkarlarının aleyhine şekillenen plan değişikliği olduğunu kaydeden Şehir Plancıları Odası yetkilileri, “Ayrıcalıklı imar hakları ile imar planının eşitlik ve hakkaniyet boyutunu ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle dava konusu plan değişikliği kamu yararına aykırı bir düzenleme getirmektedir” dedi.

Plan değişikliği yapılan arazide bulunan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin 5 bin öğrenci ve 250 kişilik öğretmen kadrosuyla önemli olduğunu kaydeden Şehir Plancıları Odası, söz konusu plan değişikliğiyle eğitim alanının ortadan kaldırılacağını ve merkezi konumdan uzaklaştırılarak taşınmasının gündeme geleceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-arazisine-avm-plani-yargiya-tasindi_118274.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!