Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okul Binaları Eğitim Dışında Kullanılmasın

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınıf mevcutlarının 30’a indirilmesi için, halen eğitim-öğretimin sürdüğü ilköğretim kurumlarıyla yeni inşa edilen binaların atıl duruma düşmedikçe başka kurum ve kuruluşlara tahsis edilmemesini istedi.

Zaman



illi Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınıf mevcutlarının 30’a indirilmesi için, halen eğitim-öğretimin sürdüğü ilköğretim kurumlarıyla yeni inşa edilen binaların atıl duruma düşmedikçe başka kurum ve kuruluşlara tahsis edilmemesini istedi.

Bakan Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul bina ve tesisleri, öğretmen lojmanları, uygulama bahçeleri ve arazilerinin bakanlığın izni alınmadan satılamayacağı ve başka hizmetlere tahsis edilemeyeceği hatırlatıldı. Buna rağmen ilköğretim gelirleri ile yapımı tamamlanan okul bina ve tesislerinin amacı dışında kullanılmak üzere başka kurumlara tahsisinin valiliklerce teklif edildiğine dikkat çeken Çelik, “Bazı illerimizin ise valilik onayı ile ilköğretim okullarını diğer eğitim kurumlarına, hatta başka kurum ve kuruluşlara tahsis ettikleri anlaşılmaktadır.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-binalari-egitim-disinda-kullanilmasin_32117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!