Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okul İhalelerindeki Sorunlar Başbakanlık'ta

Kamu İhale Kurumu (KİK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İMKB’nin 450 trilyon liralık hibesiyle yaptırılacak 135 okul için çıkılan paket ihalelerin

hürriyet



Kamu İhale Kurumu (KİK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İMKB’nin 450 trilyon liralık hibesiyle yaptırılacak 135 okul için çıkılan paket ihalelerin tamamında sorunlar tespit ederken, 14 paket ihalede "düzeltici işlem" istedi, 48 paket ihaledeki aykırılıkları da inceleme ve soruşturma yapılması için Başbakanlığa bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004 yılının ortasında çıktığı İMKB hibeleriyle yaptırılacak okul ihalelerine ilişkin Kamu İhale Kurulu’nca (KİK) yapılan inceleme sonuçlandı. Eğitime Fiziksel Katkı Projesi Eğitim Kampüsleri (EFİKAP2) adıyla bilinen proje kapsamındaki ihalelere ilişkin inceleme sonuçları KİK Başkanı Sener Akkaynak tarafından yazılı açıklamayla duyuruldu.

"TİTİZ ÇALIŞTIK"
Akkaynak, EFİKAP2 kapsamında yer alan 267 ayrı binadan oluşan ve 135 okul yapımını içeren 62 paket ihaleye ilişkin basına yansıyan iddialarla ilgili 12 Ekim 2004 tarihli Kurul kararıyla incelemeye geçtiklerini anımsattı.

Akkaynak, aynı kapsamda 14 paket ihale için Kurum’a yapılan itirazen şikayet başvurularıyla ilgili incelemenin de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

"İHALELERİN TAMAMI HATALI"
Akkaynak, incelemelerinin ardından ihalelerde değerlendirmelerin objektif yapılmadığının ortaya çıktığını bildirdi. KİK tarafından EFİKAP2 projesi kapsamındaki ihalelerle ilgili verilen kararlarda, incelemeler sırasında tespit edilen mevzuata aykırı iş ve işlemlerle uygulamaların ayrı ayrı belirtildiğine dikkat çeken Akkkaya, tüm ihalelerde hatalar bulunduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-ihalelerindeki-sorunlar-basbakanlikta_20894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!