Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Olimpik Stada Ağaçtan Set

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı Faruk Anılsın, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın etrafına 8-10 metre yüksekliğ

Hürriyet
Olimpik Stada Ağaçtan Set

stanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı Faruk Anılsın, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın etrafına 8-10 metre yüksekliğinde 375 bin ağaç dikerek, rüzgara karşı set oluşturacaklarını ve olimpik stadın etrafındaki 6 milyon metrekare alanın ağaçlandırılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bu çalışmada farklı bir yöntem uygulayarak, büyük boy ağaç dikeceklerini belirten Anılsın, ''İstanbul'daki ormanlarda yapılan aralama çalışmaları nedeniyle ağaç kesiliyor. Biz bu ağaçları kesmek yerine, ağaç sökme makineleri ile çıkararak bu alana dikeceğiz. Bu kapsamda Hacı Osman Korusu'ndan 8-10 metre yüksekliğindeki ağaçları çıkararak olimpik stadın etrafına dikeceğiz'' diye konuştu.

Yetkililer, bu alana büyük boy ağaçların yanı sıra normal boyda da ağaçlar dikeceklerini, daha önce Orman Bakanlığı tarafından dikilen küçük fidanların bakımının da kendileri tarafından üstlenildiğini belirterek, ''6 milyon metrekare çok ciddi bir alan. Biz daha önce de Halkalı Çöplüğü'nü canlandırdık. Orada yeşil bir kuşak oluştu. Şimdi burada oluşturacağımız yeşil kuşak ile birlikte İstanbullu bu bölgede rahat nefes alacak. Artık kimse Çatalca veya başka mesire alanlarına gitmek zorunda kalmayacak. Böylece hem stat için sorun olan rüzgarın önünü kesmiş olacağız, bölgedeki gecekondulaşma önlenmiş olacak, hem de İstanbul halkı dinlenmek amacıyla buradan yararlanacak. Bu yıl startını başlatacağımız proje 3 yılda tamamlanacak ve 2 trilyon liraya malolacak.'' dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/olimpik-stada-agactan-set_3901.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!