Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Stadın Hazır Hali Buysa...

Olimpiyat Stadı Büyük Maçlara Hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Stadı’na 56 milyon 557 bin YTL harcama yaparken, 26 bin 980 metrekare yol, 3 adet kavşak, 320 bin metrekare ve 11 bin 90 araç kapasiteli otopark yapıldı.

ibb.gov.tr
Olimpiyat Stadı Büyük Maçlara Hazır

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi grup maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek yapılan çalışmaları inceledi ve taraftarlara mesaj verdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yapıldığından bugüne kadar aktif olarak kullanılamadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimizde stadın birçok sorunu vardı. Şampiyonlar Ligi final maçının ertelenmesi dahi konuşuluyordu. Biz tüm gücümüzle bütün sorunları hallettik. Bu bizim şerefimizdi ve İstanbul’u tanıtmak için bu çok önemli bir fırsatı kaçırmak istemiyorduk. Başaramasaydık, diğer organizasyonların önünü keserdik. ‘İstanbul bunu başaramıyor’ denirdi” diye konuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bulunduğu yeri bir cazibe merkezi yapacaklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Dünyanın hiç bir yerinde bir stat 45 dakikada boşalamaz. Biz maçlarda bunu başaracağız. Metro buraya gelmeye başladı. Kazı başladı. Yapılan işler az değil. Önemli olan bunun sonucunu alabilmek. Burada Galatasaray maçlarını oynayacak, inşallah diğer bütün takımlar da önemli maçlarını burada yaparlar. Öte yandan Vefa Stadı’nı da 12 bin kişilik yeni ve modern bir stat haline getiriyoruz” dedi.

Büyükşehir’den Olimpiyat Stadı’na 57 milyon YTL’lik yatırım
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdağan ise, stadın UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde erişilmesi zor olan bir yer olduğunu belirterek, “İyi bir yönetim sistemi uygulandığında hiç tıkanma olmaması lazım. Formula 1’i bu sene biz yaptık ve sorun yaşanmadı. Galatasaray'ın buradaki maçlarında 45 dakika giriş, 45 dakika içinde tahliye olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadir Topbaş’ın Belediye Başkanlığı döneminde Olimpiyat Stadı’na KDV hariç 56 milyon 557 bin YTL harcama yaptığını açıklayan Rafet Bozdoğan, 26 bin 980 metrekare yol, 3 adet kavşak, 320 bin metrekare ve 11 bin 90 araç kapasiteli otopark yapıldığını, 70 bin fidan ve bitkinin dikildiğini, 90 dekar alanın yeşillendirme ve çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olimpiyat-stadi-buyuk-maclara-hazir_48172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!