Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ortaylı: Swissotel ve Gökkafes Yıkılmalı

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dolmabahçe Sarayı'nın hemen yakınında bulunan Swissotel ve Gökkafes"i kastederek, "Günün birinde bütçe ayırdığımızda, aklımız başımıza gelip tazminatı ödediğimizde bu iki bina yıkılır ümit ederim" dedi.

Sabah Gazetesi



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2006\haber\49727.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Dolmabahçe Sarayı'nın hemen yakınında bulunan Swissotel ve Gökkafes'i kastederek, "Günün birinde bütçe ayırdığımızda, aklımız başımıza gelip tazminatı ödediğimizde bu iki bina yıkılır ümit ederim" dedi. Dolmabahçe Sarayı'nda başlayan "150. Yılında Dolmabahçe Sarayı'' konulu uluslararası sempozyumda konuşan Ortaylı, Osmanlı hanedanının yaşadığı Topkapı Sarayı'nın, Osmanlı'nın son dönemlerinde dar gelmeye başladığını ve bunun üzerine yeni bir mekan ihtiyacının ortaya çıktığını anlattı. Ortaylı, ihtiyacın Dolmabahçe Sarayı ile giderilmeye çalışıldığını ve sarayın ihtişamıyla Topkapı Sarayı'ndan geri kalmadığını ifade ederek, "İstanbul 19. yüzyılda orman vasfını muhafaza etmektedir. Sarayın üzerinde bugünkü gibiacayip bir otel ve hemen yakınında acayip bir kule söz konusu değildi" dedi. İlber Ortaylı, "İnşallah günün birinde bütçe ayırdığımızda, aklımız başımıza gelip tazminatı ödediğimizde bu iki binanın yıkılacağını ümit ederim. Bunu görmek bizlere nasip olur" diye konuştu.

Restorasyona 40 Trilyon


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen de restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, bin 500 tarihi eserin restorasyon çalışmasının sürdüğünü dile getirerek, "Topkapı Sarayı'nda 40 trilyon liralık restorasyon çalışması yapıyoruz'' dedi. TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş ise Dolmabahçe Sarayı'nın, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ortayli-swissotel-ve-gokkafes-yikilmali_49727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!