Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otapan’ın Temizlik Maliyeti 2 Milyon Avro

Hollanda’nın Türkiye’ye sattığı, ancak yapısındaki asbest miktarını yanlış bildirdiği için geri gönderilen eski yük gemisi Otapan’ın asbestten arındırma maliyetinin 2 milyon Avro dolayında olacağı bildirildi.

Evrensel Gazetesi



b>Hollanda’nın Türkiye’ye sattığı, ancak yapısındaki asbest miktarını yanlış bildirdiği için geri gönderilen eski yük gemisi Otapan’ın asbestten arındırma maliyetinin 2 milyon Avro dolayında olacağı bildirildi. Çevre Bakanı Pieter van Geel tarafından parlamentoya verilen bilgide, geminin bu hafta sonuna doğru Hollanda’ya ulaşacağı ve temizlik işlemlerinin 5 ay sürmesinin beklendiği ifade edildi.

Geminin temizlik işlemlerinin hangi tersanede yaptırılacağının ise karara bağlanmadığı, bu konuda görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Hollanda hükümeti, geminin asbestten temizlenmesi masraflarını karşılayacak. Çevre Bakanı, daha önceki açıklamasında, masrafların Türkiye’de geminin satıldığı şirketten talep edilmesinin planlandığını bildirirken, bu kez masrafların geminin Türkiye’ye satılmadan önceki sahibi olan Meksika şirketinden isteneceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otapanin-temizlik-maliyeti-2-milyon-avro_48923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!