Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otele 'Kültür' Kılıfı

Tekel'in Alsancak'taki sigara fabrikası ve depolarına talip olan Arkas Holding yönetimi, buraya ilişkin ticari kaygıları olmadığını öne sürerek, yalnızca kültürel amaçlı değerlendireceklerini savundu.

Cumhuriyet EGE



b>Tekel'in Alsancak'taki sigara fabrikası ve depolarına talip olan Arkas Holding yönetimi, buraya ilişkin ticari kaygıları olmadığını öne sürerek, yalnızca kültürel amaçlı değerlendireceklerini savundu. Arkas Holdin İcra Kurulu Üyesi Önder Türkkanı, "Arkas Holding, bir süredir bölge insanına yakışır bir konser salonunu inşa etmek üzere bir mekan arayışındadır. İzmir belediye ve devlet bürokrasisinin bize önerdiği mekanlardan biri de Alsancak'taki eski sigara fabrikasıdır. Burasıyla ilgili herhangi bir ticari kaygımız yoktur. Arkas, gerekli yasal düzenlemeler gerçekleşirse, İzmir'e yakışan bir kültürel yapıyı inşa edebilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır" diye konuştu.

Ancak İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Metin Atsal'ın verdiği bilgiler Türkkanı'nın açıklamalarıyla çelişir nitelikte. Atsal, "Arkas yöneticileri, bakanımız Atilla Koç'a götürdükleri teklifte 'Restorasyonu ve rölevisini biz yapalım. Ancak biz kruvaziyer turizmiyle ilgileniyoruz. Limana çok yakın olması nedeniyle bir butik otel de oluşturarak konaklamayı sağlayalım' dediler. Bakanımız da bunu uygun gördü. Bununla ilgili protokol yapılacak. Ancak tek sıkıntı, kültür merkezi olarak tahsisi yapılan alana butik otel yapma isteği. Bunun için Özelleştirme İdaresi'nden izin alınması gerekiyor. Başvuru yapıldı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otele-kultur-kilifi_48890.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!