Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oteller Sokağı Hayat Buluyor

İzmir'deki otel sıkıntısına son verecek projeyi Konak Belediye Başkanı Tunçağ başlattı. Tunçağ, Basmane'deki tarihi oteller sokağını yenileyecek.

Akşam



b>İzmir'deki otel sıkıntısına son verecek projeyi Konak Belediye Başkanı Tunçağ başlattı. Tunçağ, Basmane'deki tarihi oteller sokağını yenileyecek.

Üç ay içinde bitecek

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Basmane'deki tarihi tren garından başlayarak, Tilkilik, Agora, Kemeraltı üzerinden Konak Meydanı'na ulaşacak bir cazibe merkezi yaratmak için kolları sıvadı. Öncelikle 1296 sokağın üç ay içinde yenileneceğini açıklayan Tunçağ, buradaki otellerin de dış cephelerinin elden geçirileceğini söyledi

Doğal film seti

Tarihi binalara sahip 310 metrelik sokakta bütün oteller standart dış cepheye kavuşacak. Atatürk'ün İzmir ziyaretlerinde kaldığı otellerin de bulunduğu sokak haziran ayında yeni çehresiyle hizmete girecek. Başkan Tunçağ, bir zamanlar İzmir'de çekilen filmlere de doğal set işlevi gören sokağın eski günlerine döneceğini söyledi.

'Turizmden pay alacağız'

Tunçağ, '15 yıl önce Sultanahmet Meydanı civarı gidilebilecek bir yer değildi ama bugün İstanbul turizminin merkezi. Avrupa'nın birçok kültür başkenti de tarihi yapılarını turizmin hizmetine vererek hem kültürünü korudu, hem de turizmden pay aldı. Kentin tarihsel kimliğini koruyacak projeleri bir bir hayata geçireceğiz' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oteller-sokagi-hayat-buluyor_10782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!