Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otoyol ve Köprüler 2010'da Özelleşecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın portföyünde bu yıl yer alan, devletin para basan kaynaklarından köprü ve otoyolların özelleştirmesi 2010’a erteleniyor. Böylece küresel kriz nedeni ile rekor seviyede açık veren bütçe, yıllık 500 milyon TL gelir getiren köprü ve otoyol özelleştirmesi gelirinin 2010 yılına sarkması ile derin yaralar alacak.

Radikal Gazetesi
Otoyol ve Köprüler 2010'da Özelleşecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın portföyünde bu yıl yer alan, devletin para basan kaynaklarından köprü ve otoyolların özelleştirmesi 2010’a erteleniyor. Böylece küresel kriz nedeni ile rekor seviyede açık veren bütçe, yıllık 500 milyon TL gelir getiren köprü ve otoyol özelleştirmesi gelirinin 2010 yılına sarkması ile derin yaralar alacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, otoyol ve köprü özelleştirmelerinde bazı yasal sorunların olduğunu vurgularken, “Bu sorunlar çözülmeden ihaleye çıkamayız, 2010 yılına sarkar. Öyle ya da böyle krizin etkisi var. 2010’da gelecek talebin daha iyi olacağı kesin” dedi.

Yıldırım, Uluslararası Taşımacılık Forumu için geldiği Almanya’nın Leipzig kentinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, köprü ve otoyol özelleştirmesinde yatırımcının cazibesi için, otomatik bir ücretlendirme sisteminin getirelebileceğinin sinyalini verdi. Yıldırım, “Elektrikte olduğu gibi otomatik bir fiyatlandırma sistemi mi olacak?” sorusuna, “Gayet tabii” yanıtını verdi. “Kimse sermayeyi kediye yüklemez” diyen Binali Yıldırım, şunları söyledi:
“Her şeyde yeniden değerlendirme yapıyoruz. Bütün paraların aşınma oranı var. O aşınmayı vermen lazım. Vermezsen adam yatırdığı parayı kaybedip sermayeyi kediye yüklemeyi göze almaz. Ancak kafasına göre de geçiş ücretlerini artıramaz.”

Bakan Yıldırım, hükümetin öncelikli özelleştirme kalemleri arasında yer alan köprü ve otoyol özelleştirmesine ilişkin çıkan yargı kararı gereğince, karayolları teşkilat ile otoyollar kanunlarında değişiklik yapmaları gerektiğini söyledi.

‘Sektör yaşamak için savaşıyor’

Almanya’nın Leipzig kentinde Türkiye’nin dönem başkanlığında yapılan Uluslararası Ulaştırma Forumu’nun açılışı dün yapıldı. Formda yaptığı konuşmada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, taşımaclık sektörünün ayakta kalmak için savaş verdiğini söyleyerek, dünya ülkelerinin ticarette aşırı kapalı korumacılık politikalarından uzak durmasını talep etti. Küresel krizde ulaştırma sektörünün, en fazla etkilenen sektörlerden olduğunu anımsatan Yıldırım, “Küresel kriz, bu sektörün gelirlerini azalttı. Dünya ulaştırma sektörü yüzde 20 küçüldü. Ciddi gerileme var. Küresel krizle talebin, ihracat ve ithalatın daralması sektörü vurdu. Taşımacılık sektörü ayakta kalmak için savaş veriyor” diye konuştu. Binali Yıldırım, bu süreçte küresel ticaretin kolaylaştırılması gerektiğini aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otoyol-ve-kopruler-2010da-ozellesecek_69364.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!