Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Özel Sektör Enerjide Yeterli Değil, Kamunun Önü Açılsın’

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi (DEKTMK) Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden, özel sektörün enerji yatırımlarını yeterli düzeyde gerçekleştiremediğini kaydederek sektördeki yatırımlarda kamunun önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Milliyet Gazetesi
‘Özel Sektör Enerjide Yeterli Değil, Kamunun Önü Açılsın’

ünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi (DEKTMK) Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden, özel sektörün enerji yatırımlarını yeterli düzeyde gerçekleştiremediğini kaydederek sektördeki yatırımlarda kamunun önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

2005-2006 Türkiye Enerji Raporu’nun açıklandığı toplantıda konuşan Özden, arıza, kesinti, basınç düşüklüğü gibi aksaklıkların elektrik ihtiyacının karşılanmasında sıkıntıya yol açtığını belirterek, “Kurulu güç, talebi kolay karşılayamıyor. En ufak arızada kesintilerle karşı karşıya kalınabilir” dedi.

Türkiye’de enerji alanında 2020’ye kadar 130 milyar dolarlık üretim yatırımı yapılması gerektiği belirtilen raporda da şu ifadelere yer verildi:

“Gündemimizde özelleştirilecek tesisler oldukça yerli ve yabancı sermaye elbette yatırım yerine özelleştirmeye yönelecek, bu sebeple yatırımlar aksayacak. Arz güvenilirliğinin sağlanmasındaki en büyük engel de budur. Enerji sektöründeki bu açmaza bir an önce çözüm bulunmalı.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ozel-sektor-enerjide-yeterli-degil-kamunun-onu-acilsin_60252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!