Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Parion Kazılarında Pers Lahitleri

Çanakkale’nin Biga İlçesi’ne bağlı Kemer Köyü’nde bulunan Parion Antik Kenti’nde bu yıl ilk kez yapılan kazılarda, Helenistik kültür öncesi Pers evresine ait 4 lahit, 60 mezar ve bir bölümü altın takılardan oluşan 260 parça tarihi eser bulundu.

NTV-MSNBC



anakkale’nin Biga İlçesi’ne bağlı Kemer Köyü’nde bulunan Parion Antik Kenti’nde bu yıl ilk kez yapılan kazılarda, Helenistik kültür öncesi Pers evresine ait 4 lahit, 60 mezar ve bir bölümü altın takılardan oluşan 260 parça tarihi eser bulundu.

Kazı Heyeti Başkanı, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Başaran, gelecek yıl kent mezarlıklarından sonra yönetici sınıfın yaşadığı akropol bölümünü kazacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Başaran, 13 yıl önce başlanan yüzey araştırmalarının ardından bu yıl ilk kez yapılan kazılar sonunda beklenenin üzerinde buluntuyla karşılaştıklarını ifade ederek, arkeoloji bilimi adına çok başarılı bir kazı dönemi geçirdiklerini belirtti.

60 MEZAR, 4 LAHİT VE İÇLERİNDEN ÇIKAN ALTIN TAKILAR

M.Ö. 4. yüzyılda Helenistik kültür öncesi Pers evresine ait bir dönemi gün yüzüne çıkarmak için 1 aydır çalıştıklarını ifade eden Cevat Başaran, sözlerini sürdürerek, “Kazılarda 60 mezar, 4 lahit ve bunların içinden çıkan altın takılarla, 260 parça tarihi eser bulundu. Altın takılar ve heykeller, Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ne teslim edilecek. Çalışmalarımız devam ettiği sürece, kalıcı malzemeler ortaya çıkacaktır. Bu da Parion’un turizme kazandırılması anlamına geliyor. Ancak kazıların sürdürülebilmesi için sponsor desteği gerekiyor. Bilim adamları olarak Parion’a sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/parion-kazilarinda-pers-lahitleri_32108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!