Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pendik'te Toprak Kaydı Afet değil Kul Hatası

Bitişikteki binaların sıfır noktasında yapılan inşaat kazısında toprak kaydı. Bir apartmanın temeli çöktü. Vatandaşlar deprem zannederek can havliyle dışarı fırladı. Şans eseri can kaybı olmadı.

Sabah Gazetesi
Pendik'te Toprak Kaydı Afet değil Kul Hatası

Pendik Yayalar Mahallesi, Ankara Caddesi, Aslan Sokak'taki boş arazide bir inşaatın temel kazısı sırasında, toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının, bitişikteki binaların bahçelerine sıfır noktada kazı yapıldığı için meydana geldiği iddia edildi. Toprak kayması sırasında bitişikteki evlerin bahçe duvarlarıyla birlikte toprak kütleleri koparak büyük bir gürültüyle çöktü. Binaları sarsan toprak kayması sırasında evlerinde bulunanlar, deprem oluyor korkusuyla kendilerini can havliyle dışarı attı. '

'Evin altı boşaltıldı'

Şans eseri can kaybının olmadığı toprak kaymasının ardından itfaiye ve zabıta ekipleri olay yerine geldi. Toprak kaymasının meydana geldiği binanın etrafı emniyet şeridiyle çevrilip güvenlik önlemi alındı. Bina sakinlerinden Esra Akgöz, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: "Evdeydim. Büyük bir gürültü duydum. Evin altı boşaldı. Annemlerle birlikte kaçtık." Temeline kadar dayanan kayma sonucu çökme tehlikesi geçiren ve 5 ailenin yaşadığı apartman boşaltıldı. Bina sakinlerinden Sebahat Akgöz, inşaat işçilerini duvara kadar kazı yapmamaları için uyardıklarını belirterek, "Proje böyle, dediler. Biz şimdi nerede kalacağız. Az kalsın ölüyorduk" dedi. Bahçe duvarları çöken diğer iki binada yaşayanların ise korkulu bekleyişleri sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pendikte-toprak-kaydi-afet-degil-kul-hatasi_81267.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!