Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Petkim İhalesi İçin 19 Başvuru Var

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) hisselerinin yüzde 51’ini blok olarak satışa çıkardığı Petkim ihalesi için 19 firma ön yeterlilik başvurusunda bulundu.

Hürriyet Gazetesi



zelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) hisselerinin yüzde 51’ini blok olarak satışa çıkardığı Petkim ihalesi için 19 firma ön yeterlilik başvurusunda bulundu.
Son teklifler 15 Haziran’da alınacak. Petkim ihalesinde ön yeterlilik başvurusu 14 Mayıs’ta sona ererken, ÖİB’nin Borsa’ya gönderdiği açıklamada 19 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğu bildirildi.

İhale Komisyonu başvurusu süresinin dolmasının ardından gelen teklifleri incelemeye aldı. Yerli firmalardan Sanko, Dinçkök ve Çalık Grubu’nun yanı sıra bazı yapancı firmaların başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Ön yeterlilik kriterlerini karşılayan firmalar son tekliflerini 15 Haziran’da verecek. Teklifler alındıktan sonra ihalenin de haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Petkim’e talip olacak şirketlerin 200 milyon dolarlık varlığa sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca öz kaynaklarının toplamının da 150 milyon dolar olması koşulu yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/petkim-ihalesi-icin-19-basvuru-var_54098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!