Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Philips'ten Enerji Tasarrufu Sağlayan Kampanya

Philips, İTÜ ile birlikte başlattığı 'Hedef: Küresel Aydınlanma!' kampanyasıyla Türk halkına enerjiden tasarruf etmenin yollarını öğretecek.

Radikal Gazetesi



üresel ısınmayla mücadelede tüm dünyada aktif rol oynayan ve bu amaçla enerji verimliliği konusunda çözümler üreten Philips, Türkiye'de de bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan bir kampanya düzenledi.

'Hedef: Küresel Aydınlanma!' isimli projeyle küresel ısınmaya yönelik olarak evlerde yapılabilecek tasarruf önlemleri belirleniyor. Philips tarafından hayata geçirilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsü tarafından desteklenen kampanya kapsamında, Türkiye'de yaşayan 7'den 70'e herkes, enerji tasarrufu yaparak küresel ısınmayla mücadeleye davet ediliyor. Philips ayrıca, kampanya kapsamında projeye katılan 4 bin kişi adına fidan bağışlayarak TEMA Vakfı'nın ağaçlandırma çalışmalarına da destek oluyor.

Evlerde yapılacak küçük değişikliklerle enerjiden yüzde 50 tasarruf sağlamanın mümkün olduğunu belirten İTÜ Enerji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Sermin Onaygil, yapılması gerekenleri normal ampulleri enerji tasarruflu ampullerle değiştirmek, daha az sıcak su tüketmek, eşyaları ve perdeleri radyatörleri kapatmayacak şekilde yerleştirmek, buzdolabında oluşan buz tabakasını düzenli olarak çözmek, bahçeye ve çevreye ağaç dikmek olarak açıkladı.

Türk Philips Aydınlatma Yürütme Komitesi Başkanı Özkan Şengil ise "Türkiye'de aydınlatma için harcanan elektrik, toplam tüketimin yüzde 25'ini oluşturuyor. Her evde üç adet normal ampulün enerji tasarruflu ampullerle değiştirilmesi sonucu yıllık 3 bin 200 GWh enerji veya 400 milyon YTL tasarruf sağlanabilir. Karbondioksit salınımı da engellenebilir" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/philipsten-enerji-tasarrufu-saglayan-kampanya_54437.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!