Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Plastik Sektörü PSP Çatısı Altında Güçlerini Birleştirdi

Plastik Sektör Platformu, plastiklerle ilgili gerçekleri kamuoyuna aktarmak için izlenecek tanıtım stratejisini belirlemek üzere İzmir’de bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen plastik sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından, sektör üzerinde fikir birliğine varılan stratejisini ilk olarak Çevre ve

yapi.com.tr
Plastik Sektörü PSP Çatısı Altında Güçlerini Birleştirdi

br />
Açılış konuşmalarının ardından, tüm Türkiye’ye örnek olan ve gün geçtikçe daha da büyüyen çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, katılımcılara “Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyasına dair bilgileri aktardı. Plastik şişelerin kapaklarının toplanarak, geri dönüşüme kazandırılması ile engelli vatandaşlara hayatlarına devam etmelerini sağlayacak arabaların alındığı kampanyada, şimdiye kadar önemli miktarda kapak toplandı. Kampanyaya ilginin büyük olduğunu, özellikle çocukların kapak toplamakta çok hevesli olduklarını belirten Toygar, “Bir kıvılcım yaktık, bir yangına dönüştü” diye konuştu.

Toplantıda, PAGDER Bursa Şubesi’nin hazırladığı, plastiklerin hayatımızdaki vazgeçilmez kullanım alanlarını özetleyen bir tanıtım filmi de gösterildi. Filmin ardından, KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan, Kayseri’de yaptıkları projelerle ilgili bilgiler verdi. İzmir’de başlayan kapak kampanyasını Kayseri’de de gerçekleştirdiklerini söyleyen Özkan, yanı sıra Kayseri Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi’ni hayata geçirdiklerinden bahsetti. Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KAYPİDER işbirliği ile 61 okuldan, 2 öğretmen ve 6-10 kişilik ‘Çevre Savaşçısı’ adıyla öğrencilerin, bu projede yer aldığını kaydetti.

Proje kapsamında öğretmenlere, plastikler hakkında seminerler verdiklerini, plastiklerin bilinmeyen yönlerini aktardıklarını dile getirdi. Öğrencilere geri dönüşüm tesislerini gezdirdiklerini söyleyen KAYPİDER Başkanı, “Toplam okulların yüzde 30’unu geri dönüşüm tesislerinde gezdirdik, atık plastiklerin buraya ilk gelişinden ürün haline dönüşmesine kadar olan süreci öğrencilere ve öğretmenlere anlattık. Geziler sırasında plastiklerin yanlış algılandığını, bu nedenle hor görüldüğünü fark ettik. Ancak geziler sırasında gerçekleri anlattıkça sıkça “Plastikler böyle miymiş?” sorularını duyduk” diye konuştu. Özkan, okullara atık kumbaraları dağıttıklarını da söyledi. 

Deniz Temiz Turmepa Derneği İzmir Şubesi de toplantıya katılarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve denizlerimizdeki artan kirliliğin boyutlarına ilişkin çarpıcı örnekler sundu. Derneğin İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, dernek olarak öğrencilere yönelik çeşitli eğitimler düzenlendiklerini belirterek, plastik sektörü ile eğitim ve geri dönüşüm konusunda işbirliğine açık oldukları mesajını verdi.

Toplantıda, PAGEV Teknik Uzmanı Neslihan Ergün, izlenecek tanıtım stratejisinin tanımı ve kapsamı hakkında bilgiler veren bir sunum yaptı.

Plastik Sektör Platformu tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunulacak, Strateji Eylem Planı, önümüzdeki günlerde platform üyeleri tarafından değerlendirilecek ve eğitim, plastik imajı, geri dönüşüm, çevre, standardizasyon gibi oluşturulacak alt komisyonlarda görev alacak kişiler ile çalışma prensipleri belirlenecek. Çalışmaların sonucunda, platform temsilcileri Ankara’ya giderek eylem planını bakanlığa sunacak.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/plastik-sektoru-psp-catisi-altinda-guclerini-birlestirdi_85745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!