Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Praktiker Türkiye'de Yeni Mağazalarla Büyümeyi Hedefliyor

Alman Metro Holding bünyesindeki Praktiker Yapı Marketleri AŞ Genel Müdürü Werner Müller, 2005 yılına kadar Türkiye'deki Praktiker mağaza sayısını

Dünya



b>Alman Metro Holding bünyesindeki Praktiker Yapı Marketleri AŞ Genel Müdürü Werner Müller, 2005 yılına kadar Türkiye'deki Praktiker mağaza sayısını 15'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Praktiker'in Türkiye'de 7 mağazası bulunduğunu belirten Müller, bu yıl içinde Güneşli Mağazası'nı da faaliyete geçirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Praktiker'in Metro Holding'in yapı malzemeleri sektöründeki kolu olduğunu hatırlatan Müller, Türkiye planlarını ekonomik kriz ya da savaşın etkilemediğini belirterek, "Krizden oldukça iyi faydalandık. Yeni konseptlerimizi kriz döneminde tam olarak yerleştirdik ve güçlendirdik" dedi. Irak savaşının ardından Türkiye'nin özellikle ticaret alanında çok daha hızlı gelişeceğine inandığını kaydeden Müller, "Bu ortam içinde bizim de hedeflerimizin tutacağına inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'deki perakende sektörünün yüzde 5'inin 'Kendin yap' pazarından oluştuğuna dikkat çeken Müller, "Bu pazara 3-4 marka hakim. Biz en yüksek pazar payına sahibiz. Hedefimiz pazarı daha fazla büyüterek, pazar payımızı artırmak" dedi.

Türkiye'de sokak satışı pazarının Avrupa'ya göre çok daha yüksek olduğunun altını çizen Müller, Türk tüketicisinin ne istediğini iyi bilen, fiyatın yanı sıra kaliteye de önem veren bir profile sahip olduğuna dikkat çekti.

Praktiker'in yurtdışı operasyonları içinde en yüksek ciroya sahip ülkenin Yunanistan olduğunu hatırlatan Müller, Türkiye Praktiker olarak bu ciroyu aşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Malların yüzde 80'i Türkiye'den

5 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini anlatan Müller, Praktiker mağazalarında satılan 50 bin üründen yüzde 80'inin Türkiye'den satın alınan mallardan oluştuğuna dikkat çekti. Müller, yurtiçindeki tedarikçi sayısında sürekli artış yaşandığını söyledi. Türkiye'den sağlanan ürünlerin yurtdışında da satışa sunulduğuna dikkat çeken Müller, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ürünler için yurtdışından bize pek çok talep geliyor. Özellikle mobilya ve ev tekstili dekorasyon ürünlerine Yunanistan, Almanya ve Lüksenburg'dan çok talep var. Bunlar Metro vasıtasıyla yurtdışına ihraç ediliyor. Türkiye'den ihracatımız geçen yıldan bu yana sürekli artıyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/praktiker-turkiyede-yeni-magazalarla-buyumeyi-hedefliyor_4333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!