Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rengin Ahengi Taksim'den Başladı

İstanbul’a modern bir kent kimliği kazandırma hedefiyle başlanan proje kapsamında; Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler, Kâğıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde belirlenen 180 bina, 8 köprü ve üst geçit ile toplamda 70 bin metre kare dış cephe alanı yenilenecek. Dış cepheler boyanıp güzelleşirken, görüntü kirliliği yaratan tüm unsurlar

yapi.com.tr
Rengin Ahengi Taksim'den Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Rengin Ahengi İstanbul' projesine, Taksim Meydanı’ndan start verildi. İstanbul’a modern bir kent kimliği kazandırma hedefiyle başlanan proje kapsamında; Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler, Kâğıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde belirlenen 180 bina, 8 köprü ve üst geçit ile toplamda 70 bin metre kare dış cephe alanı yenilenecek. Dış cepheler boyanıp güzelleşirken, görüntü kirliliği yaratan tüm unsurlar kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda düzenlenecek. Bir sosyal sorumluluk projesi olan Rengin Ahengi Projesi ile tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye örnek olacak binalar yaratılması amaçlanıyor.

Taksim Meydanı’nda İstanbulluların meraklı bakışları altında başlayan kutlamada, ilk olarak Aslı Güngör, Behzat Gerçeker, Eflatun, Erhan Güleryüz, Gökçe, Hayko Cepkin, Hüseyin Karadayı, İlker Perhiz, Kenan Yılmaz, Kolpa (Barış), Muazzez Ersoy, Murat Evgin, Mustafa Ceceli, Oktay Bora Ertuğrul, Petek Dinçöz, Reyhan Karaca, Soner Arıca, Sümer Ezgü, The Revolvers, Umut Akyürek ve Yeşim Salkım’ın gönüllü olarak seslendirdiği Rengin Ahengi Şarkısı ve klibi gösterildi. Taksim Meydanı’nda kurulan sahnede, renkli varillerin üzerinde boyalar ile yapılan ritim show ve açılış için özel olarak Ukrayna’dan gelen akrobasi grubunun gösterisi ise ilgiyle izlendi. Grup, 15 metre yükseklikte, renkli kumaştan iplerle akrobasi gösterilerini sergiledi.



Gösterilerin ardından Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Tülin Ersöz ve projeye katılan İlçe Belediye Başkanları sahneye geldiler ve sembolik olarak sahneye yerleştirilen evleri boyayarak çalışmalara start verdiler. BOSAD üyesi firmaların üstlendiği yenileme ve düzenleme faaliyetlerinde 200’e yakın kişi çalışacak. Çalışmaların sona ermesinin ardından, sokakların ve köprülerin eski ve yeni hallerinin kamuoyu ile paylaşılması hedefleniyor.

Rengin Ahengi İstanbul Projesi

Rengin Ahengi İstanbul Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) işbirliği ile hayata geçirilen bir proje. Bir yılı aşkın süren bir çalışmanın sonucunda hazırlıkları tamamlanan proje ile İstanbul’un kültürel ve doğal değerlerinin ortaya çıkarılarak mimari, şehircilik ve çağdaş kent estetiği açısından güzel ve örnek bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Rengin Ahengi İstanbul Projesi’nde; ilk olarak yedi ilçede kente kimlik kazandıran önemli sosyal mekânlar belirlendi. Daha sonra kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda bu mekânlarda bulunan binaların dış cephelerinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Yenileme çalışmalarının yanı sıra proje kapsamında, binalardaki görüntü kirliliğine neden olan unsurların kaldırılması konusunda rehabilitasyon çalışmaları da yapılacak.



Sosyal sorumluluk bilinciyle yola çıkılan projede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve BOSAD İstanbul’daki yedi ilçe belediyesini de yanlarına alarak İstanbulluları rengin ahengini birlikte keşfetmeye ve şehirlerine sahip çıkmaya davet ediyor. Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler, Kâğıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde başlayan projede 180 bina, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metre kare dış cephe alanı yeniden düzenlenecek.

Çekmeköy - Şahinbey Caddesi, Üsküdar - Selmanipak Caddesi, Ümraniye Çiftlik Sokak, Kâğıthane - Bahçe Sokak, Esenler Mimar Sinan Mahallesi, Kartal - Hamam Sokak ve Bahçelievler Fetih Caddesi’nde binaların dış cepheleri yenilenecek. Ayrıca Sirkeci Yaya Üst Geçidi, Deniz Müzesi Yaya Üst Geçidi, Yenikapı Aksaray, Zincirlikuyu Tat Tower Yaya Geçidi, Beyoğlu Taksim Ceylan Otel Önü, Beşiktaş Meydan Üst Geçidi, Beyoğlu Azapkapı ve Beyoğlu Şişhane’den oluşan 8 köprü de rehabilitasyonları tamamlanıp boyanarak yeni görünümlerine kavuşturulacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/rengin-ahengi-taksimden-basladi_83093.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!