Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘RES’ için Acil Kamulaştırma Kararı!

Çeşme ve Karaburun ilçelerinde Rüzgar Santralleri’ne (RES) karşı halkın tepkisi devam ederken Seferihisar, Çeşme, Bergama ve Urla’da kurulacak yeni RES projeleri için ‘acil kamulaştırma’ kararı alındı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yerleşime uzak ama sorun olabiliyor. Yakından takip ediyoruz” dedi.

yapi.com.tr
‘RES’ için Acil Kamulaştırma Kararı!

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, balık çiftlikleri, taş ocakları ve maden şirketlerine karşı halk hareketleri ile ön plana çıkan İzmir’in Yarımada Bölgesi’nde şimdi de Rüzgar Santrali (RES) projeleri patladı. Karaburun’un Sarpıncık ve Yaylaköy yerleşim yerlerinde yıllardır isyan eden vatandaşlar rüzgar santralleri nedeniyle zeytin ağaçlarının kesildiğini, yerleşim yerlerine çok yakın alanlara kurulduğunu ifade etmişti. Son olarak Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu önderliğinde başlatılan RES karşıtı eylemlere AK Parti de destek vermişti. Çeşme’nin Karadağ, Çeşmeköy, Mamurbaba ve Kızılkaya köylerindeki hareket devam ederken yeni bir karar daha alındı.

Yeni projeler geliyor

Bakanlar Kurulu; Seferihisar Rüzgar Enerji Santrali için Urla ve Seferihisar’da, Germiyan Rüzgâr Enerji Santrali ile Çeşme Havza TM arasındaki enerji nakil hattı için Çeşme’de, Bergama Rüzgâr Enerji Santrali için Bergama’da acil kamulaştırma kararı aldı. Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması yapılan alanlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasının ardından Resmi Gazete’de de yayımlandı. Buna göre, Çeşme’nin Germiyan Köyü, Bergama’nın Çakırlar ve Alacalar Köyleri, Seferihisar’ın Düzce ve Turgut Köyü, Urla’nın Naipli Mahallesi’nde üç farklı alan ve parseller için karar çıkartıldı. Bölgedeki araziler kamulaştırılarak hazine adına tescil edilecek ve kısa zamanda projeler hayata geçecek.

Takip ediyoruz

Başta balık çiftlikleri ve orkinos tesislerine karşı yaptığı eylemler ve gösterdiği tepkiler ile tanınan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti. Soyer, “Bu bölge yerleşim yerine uzak olduğu için bir problem görünmüyor. Kamulaştırma kararı çıkartılan alanları kendi haritalarımızla karşılaştıracağız. Maalesef bu işler gizli yürütüldüğü için sonradan ciddi problemler yaşıyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/res-icin-acil-kamulastirma-karari_111015.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!