Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rus Zenginlere Ev Satma Çabası

Konut sektörü ekonomik krizden ciddi bir şekilde etkilendi. Parası olanın "ucuza, kaliteli konut" aldığı ortada. Ancak büyük yatırım yapan bazı firma ve müteahhitler "krizi en az zararla atlatma" arayışında. Bunun için kampanyalar var. Tüketiciye cazip seçenekler sunuluyor. Tabii bir başka çıkış yolu da yabancılara konut satışı.

Referans Gazetesi
Rus Zenginlere Ev Satma Çabası

Konut sektörü ekonomik krizden ciddi bir şekilde etkilendi. Parası olanın "ucuza, kaliteli konut" aldığı ortada. Ancak büyük yatırım yapan bazı firma ve müteahhitler "krizi en az zararla atlatma" arayışında. Bunun için kampanyalar var. Tüketiciye cazip seçenekler sunuluyor. Tabii bir başka çıkış yolu da yabancılara konut satışı. Özellikle de tatil beldelerinde. İzmir ve Ege Bölgesi bu anlamda avantajlı. Özellikle Çeşme, Urla, Seferihisar, Foça, Kuşadası gibi turizm merkezleri "eldeki konutları tüketme" beklentisinde.

Görünen o ki çok sayıda yapılmış, bitmiş ve satılma noktasında konut var. Bir o kadar kabası bitmiş konut da cabası! Ege ve İzmir'in cazip turizm merkezlerinin iyi tanıtım yapılırsa başta Ruslar ve Türk cumhuriyetleri olmak üzere Alman, İngiliz ve Hollandalılar için gözde bir seçenek olabileceği ifade ediliyor. Öyle ya; güneş var, deniz var, eğlence var. Üstelik hayat da oldukça ucuz! Hele yazları. Turistik beldelerde kışın da çok az bir bütçeyle yaşamı sürdürmek mümkün.

İşte bunları değerlendiren Egeli müteahhit ve gayrimenkul pazarlama şirketleri, emlakçılarla da işbirliği yaparak yurtdışı pazarlarda arayış içinde. Birçok uluslararası fuara katılıyor ve Ege Bölgesi ile şirin beldelerini tanıtıyorlar. Amaç; krizde konut sektörünü canlandırmak, çarkı döndürmek.
   
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Rusya'da önemli firmalarla görüşmelerini sürdürdüklerini söylüyor. Güleroğlu, özellikle Rus zenginlerinin sektör için büyük bir potansiyel olduğunu ifade ediyor. Durgunluğun yaşandığı bu dönemde Rusya pazarı krizden çıkış için iyi bir alternatif. Rusya'daki zengin turistler iklimi uygun yerlerde gayrimenkul alımı yapıyor. Bu konuda Türkiye'de en şanslı il Antalya gibi görünüyor. Ancak Ege'nin de şansı var. Gözde turizm merkezlerinin.
    
Yan sektörler de canlanır

Rus firmalara bölgenin tanıtımı yapıldı. Eskidji İzmir Bölge ortağı Ali Erten ise iç pazardaki daralmayı alternatif pazarlar bularak aşma konusundaki çalışmalarının devamı olarak geçen ay Moskova'da yapılan "Moscow International Property Show" Fuarı'na katıldıklarını belirtiyor ve Rusların, Antalya'da son bir yıl içinde 1750 konut aldığına dikkat çekiyor. Rusya'da krizin yaşandığını, ancak Rus zenginlerinin bu tip yatırımlara devam ettiğini dile getiren Erten, "Çeşme, Kuşadası, Foça gibi merkezlerimiz Rus gayrimenkul yatırımları için çok ideal. Son yıllarda Çeşme'ye biraz ilgi gösterseler de bu bölgeyi tanımıyorlar. Eğer iyi bir tanıtım yapabilirsek sermaye fazlası olan Rusya'dan yatırımcı çekebiliriz. Biz Rusya'nın lider gayrimenkul firması ile işbirliği yapmak için el sıkıştık" diyor.

Ege'nin de Antalya gibi tanıtılması gereği ortada. Bunun için de yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak bölgesel tanıtıma ihtiyaç var. Ama bu konuda yeterince dayanışma yok. Maalesef. Oysa konut sektöründe kriz ortamında sağlanacak canlılık, en az 100 yan sektörü olumlu etkileyecek. Yine de umutlar taze! Her zaman olduğu gibi...

http://www.yapi.com.tr/haberler/rus-zenginlere-ev-satma-cabasi_66137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!