Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Rüya’ Projede Sona Gelindi

40 yıl önce Kayseri Zamantı Nehri üzerine yapılması planlanan, 1976 yılında programa alınan ve Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ilçelerinde 57 bin 666 hektar alanı sulayacak develi ovası sulama projesi tamamlandı.

yapi.com.tr / AA
‘Rüya’ Projede Sona Gelindi

Kayseri'de, 40 yıl önce Zamantı Nehri üzerine yapılması planlanan, 1976 yılında programa alınan ve Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ilçeleri arasında kalan 57 bin 666 hektar alanı sulayacak olan Develi Ovası Sulama Projesi tamamlandı.

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1976 yılında yatırım programına alınan Develi Ovası Sulama Projesi, planlama raporunda bütün olarak ele alınmasına rağmen iki merhaleye ayrıldı.

Birinci merhalede, Ağcaşar ve Kovalı barajları ile bunlara bağlı çalışacak sulama kanalı inşaatları 1987 yılında tamamlanarak, 18 bin 416 hektar alan sulu tarıma açıldı.

İkinci merhale için 1991 yılında yapılan Zamantı Regülatörü ve Derivasyon Tüneli inşaatı ihalesini kazanan Ünal Akpınar İnşaat İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş, ödenek yetersizliğinden dolayı 10 yılda projenin yüzde 20,11'lik bölümünü tamamlayabildi.

40 yıl erken bitirildi

Projeye yeterli ödenek tahsis edilmediğinden 2002 yılına kadar yüzde 20 seviyesinde kalan proje, bu tarihten sonra ödeneğin artırılması sayesinde hız kazanarak tamamlandı ve hizmete açılma aşamasına gelindi.

2002'ye kadar işleyen ödenek takviminin aynı şekilde işlemesi durumunda, projenin 2050 yılında bitirilmesi öngörülmüştü.

Proje, 31 Ekim Pazar günü saat 14.00'de düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katılacağı açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da gelmesi bekleniyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruya-projede-sona-gelindi_83488.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!