Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgâr Nükleerden Ucuz

Dünya Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar , bir nükleer santralın maliyetinin 30 milyar dolar olacağına dikkat çekerek, "Rüzgâr santralları için 1 milyar dolar yatırım yapılması halinde nükleer santralla aynı miktarda enerji üretebilir" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi
Rüzgâr Nükleerden Ucuz

ünya Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar , bir nükleer santralın maliyetinin 30 milyar dolar olacağına dikkat çekerek, "Rüzgâr santralları için 1 milyar dolar yatırım yapılması halinde nükleer santralla aynı miktarda enerji üretebilir" dedi.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelerek enerji türleri ve enerji üretimi hakkında bilgi veren Uyar, gelişmiş ülkelerin rüzgâr enerjisine yöneldiklerini vurguladı. Türkiye'de 2 bin megawatlık bir rüzgâr enerjisi santralı kurulması halinde nükleer santrala gerek kalmayacağının altını çizen Uyar, "Bin megawatlık rüzgâr santralının maliyeti 1 milyar dolardır. Bin megawatlık bir nükleer santralın ise sadece ilk yatırım maliyeti 5 milyar dolardır. Güvenlik altyapısı maliyetleri, lisans maliyetleri, işletme ve atık maliyeti de eklendiğinde bir nükleer santralın maliyeti 30 milyar dolara kadar çıkar" diye konuştu.

'Kayıp kaçak 3 nükleere bedel

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem uluslararası lobilerin Türkiye'de rüzgâr ve güneş enerjisinin kullanılmasını engellediğini belirtti. Erdem, "Enerjide kayıp kaçak oranı yüzde 2 indirilse 5 bin megawatlık 3 nükleer santralın üreteceği kadar enerji tasarruf edilir" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-nukleerden-ucuz_59984.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!