Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgar Santrali İçin 13 Başvuru

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisi kurmak isteyen 9 şirket Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na lisans başvurusunda bulundu. K

Hürriyet
Rüzgar Santrali İçin 13 Başvuru

b>Rüzgar enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisi kurmak isteyen 9 şirket Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na lisans başvurusunda bulundu. Kurum, yeni başvurular için 15 iş günü süre tanıdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, rüzgar santralı kurmak amacıyla lisans başvurusunda bulunan firmaların listesini Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre 9 şirketin kurmayı planladığı 13 rüzgar santralının öngörülen toplam kurulu gücü 323.6 megawat düzeyinde bulunuyor.

Ayen Balıkesir-Şamlı'da, Akın Holding Çanakkale-Ayvacık ve Muğla-Bodrum'da, Egenda Muğla'da, Aksa Datça ve İskenderun'da, Ak-En İzmir-Kemalpaşa'da, Üçgen İnşaat, Aydın-Söke ve Çanakkale'de, As Makinasan Limited Şirketi Çanakkale'de, Özok Mühendislik İskenderun'da, Güçbirliği Holding İzmir-Foça ve Çeşme'de rüzgar santralı kurmak için başvuruda bulundu.

YENİ BAŞVURULAR İÇİN SÜRE

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca, rüzgar santralı kurmak isteyen diğer tüzel kişilerin 15 iş günü içinde Kurum'a başvurması gerektiği bildirildi.

Bu sürenin tamamlanmasından sonra aynı bölge ve aynı kaynak için yapılacak lisans başvuruları, mevcut başvuruların inceleme ve değerlendirme işlemi sonuçlanana kadar kabul edilmeyecek.



ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-santrali-icin-13-basvuru_2635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!