Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgar Santrali İçin 25 Başvuru

Rüzgar santralı kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK), gereğine uygun olarak 5 ayrı şirket tarafından 25 lisans başvurusu yapıldı.

Hürriyet
1 Rüzgar Santrali İçin 25 Başvuru

b>Rüzgar santralı kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK), gereğine uygun olarak 5 ayrı şirket tarafından 25 lisans başvurusu yapıldı.

EPDK'nın Resmi Gazete'de yer alan kararına göre, Alp Turizm ve İnşaat tarafından 2'si İzmir'in Urla ve Seferihisar ilçelerinde, 2'si de Bursa'nın Karacabey ilçesinde olmak üzere toplam 4 lisans başvurusu yapıldı.

Sagap tarafından İzmir'in Seferihisar ve Alacatı'da ilçelerinde rüzgar santralı kurmak üzere lisans başvurusu yapıldı. Egenda, İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 tane olmak üzere Urla, Foça ve Alacatı'da kuracağı santrallar için 5 adet lisans başvurusunda bulundu.

Rotor Enerji, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde kuracağı santralları için 3 adet lisans başvurusu yaptı. As Makinsan, İzmir Aliağa'da ve Bursa Karacabey'de 2'şer tane olmak üzere Balıkesir'in Erdek, Çanakkale'nin Gelibolu, Osmaniye'nin Hasanbeyli, Hayat'ın İskenderun, Muğla'nın Fethiye, Balıkesir'in Bandırma ve Karaman'da kuracağı 11 santral için lisans başvurusunda bulundu.

Aynı bölgelerde rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak isteyen diğer tüzel kişilerin lisans almak üzere 10 işgünü içinde EPDK'ya başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Bu sürenin tamamlanmasından sonra aynı bölge ve kaynak için yapılan lisans başvurularının, mevcut başvurular sonuçlanıncaya değin kabul edilmeyeceği bildirildi.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-santrali-icin-25-basvuru_2301.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • hasanbeyliye boyle bir enerjı santralı yapılması hem osmanıyenın enerjı ıhtıyacını karsılacaktır hem de bizim gibi genclere is sahası ımkanı dogacaktır yapımda emegı gecen herkese tesekkurlerımı yolluyorum boyle guzel ısler bız osmanıyelilerı memnun eder. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!