Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgar Santrallerine Hız Verilecek

EPDK’nin onayı halinde, rüzgar santrallarına yenilerini ekleyecek projelere hız verilecek. Enerji talebinin kısa vadeli çözüm arayışları çerçe

NTV-MSNBC



b>EPDK’nin onayı halinde, rüzgar santrallarına yenilerini ekleyecek projelere hız verilecek.
Enerji talebinin kısa vadeli çözüm arayışları çerçevesinde kurulması öngörülen rüzgar santralları, gerekli izinlerin alınması halinde artacak. Bu amaçla Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (EPDK) başvuran 5 firmaya lisans verilmesi halinde, 24 adet rüzgar santralı yapımına başlanarak planlanan sürede enerji üretimine başlanacak.
Daha önce bu amaçla üst kurula yapılan 24 adet yeni projenin dışında, geçtiğimiz günlerde yine Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kurulması öngörülen 13 adet rüzgar santralına yönelik lisans başvurusunda daha bulunulmuştu.
Yapım finansmanı, ilgili firma veya firma grubu tarafından karşılanacak olan söz konusu projelere lisans verilmesi halinde, önümüzdeki günlerde toplam 37 adet rüzgar santralına yönelik yatırım çalışmalarına başlanmış olacak.
Çeşitli güç ve kapasitelerde ilgili firmalar tarafından kurulması öngörülen santralların büyük bölümü Muğla bölgesinde faaliyet gösterecek.
Bursa, İzmir, Osmaniye, Balıkesir, Çanakkale, Karaman ve Hatay gibi rüzgarı yoğunlukla alan iller de, yeni rüzgar santralı kurulacak bölgeler arasında bulunuyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgar-santrallerine-hiz-verilecek_2432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!