Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

S. Kaplan TURQUALITY® Vizyon Seminerleri için Türkiye’deydi

Performans ve maliyet yönetim sistemleri alanlarında küresel boyutta çalışmalar yapan Prof. Robert S. Kaplan, dördüncüsü yapılan TURQUALITY® Vizyon Semineri’nin konuğu olarak Türkiye’ye geldi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ve sektör

yapi.com.tr
S. Kaplan TURQUALITY® Vizyon Seminerleri için Türkiye’deydi

Performans ve maliyet yönetim sistemleri alanlarında küresel boyutta çalışmalar yapan Prof. Robert S. Kaplan, dördüncüsü yapılan TURQUALITY® Vizyon Semineri’nin konuğu olarak Türkiye’ye geldi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 11 Kasım 2008 günü İstanbul Hilton Convention Center’da gerçekleşen seminerde Kaplan, “Performans ve Maliyet Yönetimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.  

TURQUALITY® kapsamındaki firmaların ortakları ve yöneticilerinin dinleyici olarak katıldığı seminerde Kaplan, kendisi tarafından geliştirilen Performans Karnesi (Balanced Scorecard – BSC) sistemini dünyadaki başarılı uygulama örnekleri ile birlikte anlattı.

“Performans ve Maliyet Yönetimi” çerçevesinde firmalara önemli ipuçları veren Prof. Kaplan yaptığı sunumda; yönetim sisteminin merkez bileşenleri, beş strateji uygulama prensibi, organizasyonu strateji ile uyumlandırmak, strateji odaklı organizasyon, süreç yönetimi konularında da bilgi verdi. Seminerde geliştirdiği yönetim sistemine ilişkin uygulamaları da anlatan Robert Kaplan Kanada Kan Servisi, ABD Ekonomik Kalkınma İdaresi ve Botswana gibi başarılı örneklere de değindi.

Kaplan’dan 5 Strateji Prensibi

2005 yılında Financial Times tarafından iş dünyasının en önemli 25 düşünürü arasında seçilen Prof. Robert S. Kaplan, katılımcılara daha etkin bir maliyet-kârlılık ölçümlemesi ve yönetimini nasıl hayata geçirebileceklerini anlatarak, şirketlerin performansının sadece finansal ölçülerle değil finansal olmayan ölçülerle de değerlendirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Kaplan, bu yöntemle şirketlerin finansal ve finansal olmayan ölçümleri arasında denge kurmayı amaçladığını ifade ederek Beş Strateji Uygulama Prensibi’nin altını çizdi.

Kaplan, başarılı performans yönetimi için önerdiği beş performans prensibini; liderlik için değişimin harekete geçirilmesi, stratejinin operasyonel terimlere dönüştürülmesi, organizasyonun stratejiye göre uyumlandırılması, strateji üretmenin herkesin işi olduğu konusunda motivasyon sağlanması ve strateji üretmenin devamlı bir süreç olarak yönetilmesi şeklinde sıraladı.

Bir organizasyonun başarısı için tüm öğelerin uyumlu bir şekilde ilişkilendirilmesi gerektiğinden de söz eden Kaplan; “Başarı, doğru bilgi ve eğitimli doğru insanların, isabetli seçilmiş hedef müşteriler ve bu müşteriler için oluşturulmuş doğru değer önerilerinin birbiriyle uyumunun sağlanması ile olanaklıdır. Finansal olmayan varlıklarınız ile böyle bir uyum sağlanamadığı takdirde stratejiniz amacına ulaşmayacaktır" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/s-kaplan-turquality-vizyon-seminerleri-icin-turkiyedeydi_64621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!