Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

S. Kaplan TURQUALITY® Vizyon Seminerleri için Türkiye’deydi

Performans ve maliyet yönetim sistemleri alanlarında küresel boyutta çalışmalar yapan Prof. Robert S. Kaplan, dördüncüsü yapılan TURQUALITY® Vizyon Semineri’nin konuğu olarak Türkiye’ye geldi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ve sektör

yapi.com.tr
S. Kaplan TURQUALITY® Vizyon Seminerleri için Türkiye’deydi

/P>

Bakan Kürşad Tüzmen: “Markalarımızı küresel kılmak istiyoruz”

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Seminer’de yaptığı konuşmada, daha iyi yönetim ve daha dengeli bir bakış açısının, istikrarsız ve belirsiz dönemlerde daha büyük önem kazandığını söyledi.  Şu an böyle bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Tüzmen “Uzakdoğu ve Rusya krizlerinden sonra küresel çapta bir “bahar” yaşadık.  Yaklaşık yedi yıl böyle geçti. Ama artık bu dönemin sonuna geldik.” dedi. Ciddi anlamda bir düzelmenin, özellikle ABD dikkate alınırsa, ancak 2011 yılında başlayacağını, uzun vadeli bir durgunluğun ve belirsizlik döneminin “geleneksel”in ötesine geçmeyi gerektiren zamanlar olduğunu söyledi. TURQUALITY®  Vizyon Seminerleri’nin bu açıdan katılımcılar için önemli bir artı ifade ettiğini belirtti.

Türkiye’nin, olumlu küresel koşulları iyi değerlendirdiğini ve özellikle ihracat alanında bir başarılar silsilesi yakaladığını söyleyen Bakan Tüzmen, 2002 yılı sonunda 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’nin, üç kata yakın bir artışla, 2007 yılı sonunda 107 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Fiyat rekabetinden kalite rekabetine geçişi hızlandırmak için ortaya konan TURQUALITY® Programıyla amacın, üst piyasa katmanlarını ele geçirmek olduğunu söyleyen Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küresel gelir artıyor, gelir dağılımı düzeliyor, ürün ve tüketici sofisitikasyonu gelişiyor, yüksek alım gücüne sahip kitleler çoğalıyor. Geleceğimiz burada. Marka oluşturmak, markalarımızı küresel kılmak istiyoruz. Kriz olsun olmasın, bu doğrudan şaşmayacağız.”

Toplantıda bir konuşma yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı ve TURQUALITY® Çalışma Grubu Başkanı Ziya Altunyaldız ise, Vizyon Seminerleri’nin, TURQUALITY®  Programı kapsamında yer alan şirketlerin yöneticilerinin ve ortaklarının küresel rekabet ile baş edebilmek için gerekli vizyon ve yetkinliklerle donanmasına önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. Altunyaldız, Financial Times tarafından iş dünyasının en önemli 25 düşünürü arasında yer alan Kaplan’ın daha etkin maliyet-karlılık ölçümlemesi, yönetimi konularında aktaracağı bilgilerin,  özellikle içinde bulunduğumuz küresel ekonomik kriz döneminde firmalar için çok faydalı olacağını ifade etti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/s-kaplan-turquality-vizyon-seminerleri-icin-turkiyedeydi_64621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!