Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sabancı Müzesi’yle Louvre’un İsbirliği

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, bilgi birikimini dünyaya açabilmek ve uluslararası alandaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, Fransa’nın ünlü Louvre Müzesi’yle 5 yıllık "Kültürel ve Bilimsel İşbirliği" protokolü imzaladı.

Hürriyet Gazetesi
Sabancı Müzesi’yle Louvre’un İsbirliği

b>Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, bilgi birikimini dünyaya açabilmek ve uluslararası alandaki ilişkilerini güçlendirmek amacıyla, Fransa’nın ünlü Louvre Müzesi’yle 5 yıllık "Kültürel ve Bilimsel İşbirliği" protokolü imzaladı. Bu protokol gereğince, 2008 Şubat-Mayıs ayları arasında Louvre Müzesi’nin İslam sanatları eserlerinden İstanbul-İsfahan-Delhi ve 15-18’inci Yüzyıl İslam İmparatorlukları sergisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenecek.

İki kurum, eserlerin muhafazası, teknik analiz ve restorasyonu, ziyaretçilerin kabulü ve staj, seminer, konferans ve profesyonel eğitim gibi konularda işbirliği yapacaklar. Bilimsel alanda ise Sabancı Üniversitesi doktora öğrencileri, Louvre Müzesi’nin İslam sanatları, antik doğu sanatları ile antik Yunan, Etrüsk, Roma sanatları bölümündeki projeler üzerinde çalışmak için Paris’e davet edilecek.

Sabancı Müzesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Bu işbirliğinden büyük heyecan duyuyorum. Gelecekteki 5 yıllık işbirliği bize çok şey kazandıracak. 2008’deki sergi bu kazançlardan ilki olacak ve Sabancı Üniversitesi ile Ecole du Louvre arasındaki öğrenci ile araştırmacı değişimi, iki kurum arasında bilgi değiş tokuşu açısından çok iyi olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sabanci-muzesiyle-louvreun-isbirligi_52857.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!