Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sabancı Pilsa'yı Hollandalı'lara Satıyor, 'Plastik'ten Çekiliyor

Sabancı Holding, portföyünde bulunan Pilsa Plastik hisselerinin tamamını Hollanda merkezli Wavin NV'ye sattı. Hisse devir işlemleri gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek.

Zaman Gazetesi



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\sektorel\57581.jpg"align="left" hspace=5 vspace=5> Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Pilsa Plastik Sanayii AŞ'nin yüzde 51,22'lik bölümünün Hollanda'da yerleşik Wavin B.V. firmasına satışına ilişkin hisse devir anlaşmasının salı günü imzalandığı duyuruldu. Açıklamaya göre satış sonrasında şirketin piyasa değeri 82 milyon dolar oldu. Duyuruda ayrıca Pilsa Plastik Sanayi AŞ'nin hisse devir işlemlerinin, gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşeceği bildirildi.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü de yaptığı yazılı açıklamada, satışın grubun ana iş alanlarına odaklanma stratejisinin bir parçası olduğunu ifade etti. Dördüncü, bu çerçevede belirli işkolları ve şirketleri zamanı gelince sattıklarının altını çizdi.

Türkiye'nin En Büyük Plastik Boru Üreticilerinden
1971 yılından beri faaliyet gösteren Pilsa'nın yıllık üretim kapasitesi 70 bin ton seviyesinde bulunuyor. Türkiye'nin en büyük plastik boru üreticilerinden birisi olan Pilsa Plastik'in 2006 yılı cirosu 89 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirketin cirosunun yüzde 50'sini ihracat gelirleri oluşturdu. 2007 cirosunun ise 106 milyon dolar olması bekleniyor. Pilsa'yı satın alan Hollanda merkezli Wavin, 27 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren bir şirket. Musluk suyu, zemin ısıtma ve soğutması, toprak, atık, yağmur suyu, içme suyu ve doğalgaz dağıtımı ile telekom uygulamaları için plastik boru sistemleri üreten şirkette toplam 6 bin 700 kişi çalışıyor. 2006 yılı itibarıyla 1,5 milyar Euro ciroya sahip olan şirketin hisseleri Amsterdam Borsası'nda işlem görüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sabanci-pilsayi-hollandalilara-satiyor-plastikten-cekiliyor_57581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!