Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Safranbolu’nun Çehresi Değişecek

UNESCO’nun Dünya Miras Kentleri Listesi’nde bulunan Safranbolu’da, herhangi mimari plana dayanmaksızın inşa edilmesine karşın birbirinin görüşünü engellemediği tarihi evlerden, kötü görünümlü olanlar restore edilecek.

NTV-MSNBC



NESCO’nun Dünya Miras Kentleri Listesi’nde bulunan Safranbolu’da, herhangi mimari plana dayanmaksızın inşa edilmesine karşın birbirinin görüşünü engellemediği tarihi evlerden, kötü görünümlü olanlar restore edilecek.

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’ndeki, Türk kent kültürünün en önemli yapı taşlarından birini oluşturan tarihi konaklardan 100’ünün cephe restorasyonu yapılacak.

İlçede 18, 19. ve 20. yüzyıldainşa edilmiş yaklaşık 2 bin geleneksel Türk evi, estetik unsurlarıyla çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. UNESCO’nun Dünya Miras Kentleri Listesi’nde bulunan Safranbolu’da, herhangi mimari plana dayanmaksızın inşa edilmesine karşın birbirinin görüşünü engellemediği tarihi evlerden, kötü görünümlü olanlar Safranbolu Belediyesi’nce hazırlanan proje kapsamında restore edilecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, proje bedeli 1 milyon 800 bin YTL olan restorasyonlar için Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan 500bin YTL ödenek gönderildiğini söyledi. Özellikle merkez konumundaki, ancak çeşitli imkansızlıklar nedeniyle ev sahipleri tarafından restore edilemeyen konaklarda çalışmalara başlanacağını belirten Cebeci, şunları kaydetti:

“Restorasyonlar sırasında evlerin kötü görünümlü cepheleri aslınauygun olarak onarılacak. Çalışma kapsamında 100 konak restore edilecek. Ayrıca, eskitme kiremit kullanılarak, seyir tepelerinden izlenen Safranbolu evlerinin eşsiz manzarasında bütünlük sağlanacak. Devlet vatandaş işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında ev sahipleri de imkanlar ölçüsünde destek verecek. Yıl süresince çok sayıda yerli ve yabancı turistin gezdiği Safranbolu’daki evlerin korunmasına çok önem veriyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/safranbolunun-cehresi-degisecek_32109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!