Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sakarya Nehri’ni Marmara’ya Bağlayacak Proje Hayal Değil

Sakarya Nehri Ulaşım Projesi’nin ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Sakarya Valisi Nuri Okutan, “Belki bu proje bugün için hayal

Zaman/Duran SAVAŞ
1


b>Sakarya Nehri Ulaşım Projesi’nin ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Sakarya Valisi Nuri Okutan, “Belki bu proje bugün için hayal olarak görülebilir. Ancak uygulanması hayal değildir.” dedi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Karadeniz’i Sakarya Nehri ile İzmit Körfezi’ne bağlayacak ve İstanbul Boğazı’na alternatif olacak boğaz projesinin hayal olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Sakarya Nehri Ulaşım Projesi’nin büyük bir proje olduğunu ifade eden Okutan “Belki bu proje bugün için hayal olarak görülebilir. Ancak uygulanması hayal değildir. Bu büyük projenin gerçekleşmesi gerekir.” dedi.

Bu projenin başta Sakarya olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak mega bir proje olduğunu vurgulayan Okutan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakarya artık İstanbul’un bir uzantısıdır. Bu nedenle yatırımlarda ve altyapı projeksiyonlarında İstanbul ve Sakarya’yı iç içe düşünmek gerekiyor.” Sakarya’ya yeni atanmasına rağmen bu projeyi incelediğinde heyecan duyduğunu ifade eden Okutan, artık Türkiye’nin de çok ekonomik olan su yolu taşımacılığına önem vermesi gerektiğini kaydetti. Okutan, projenin hayata geçmesi için valilik olarak istenilen tüm desteği vereceğini de ifade etti.

Son olarak 2003’te düzenlenen Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı’nda tartışılarak desteklenmesi gereken 10 proje arasında yer alan proje hakkında Sakarya Üniversitesi bir fizibilite raporu hazırlattı. Raporda Sakarya Nehri’nin taşımacılığa elverişli olduğu ispatlandı. Rapor, ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi. Ancak, bürokrasinin yavaş işleyen çarklarına takılarak hiçbir adım atılmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakarya-nehrini-marmaraya-baglayacak-proje-hayal-degil_21253.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Peki Sakarya'dan beslenen tarım arazileri ne olacak. Bunu düşündüler mi acaba. Marmarayla bağlandığı zaman tuzlu su sakaryaya karışacak ve onca tarım arazisi kuruyacak. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!