Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Samsun-Adana Projesi Önceliğimiz'

Igor Seçin, iki ülke arasındaki enerji temaslarını geliştirmek için Türkiye'ye geldi. Seçin'i İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Enerji Bakanı Taner Yıldız karşıladı. Seçin, heyetler arası görüşme öncesi ayağının tozuyla VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yaptı. Samsun-Adana boru hattı projesinin kendileri için öncelikli bir proje olduğunu belirten

Sabah Gazetesi
'Samsun-Adana Projesi Önceliğimiz'

br />
'Al ya da öde'nin geleceği masada

Seçin, bir süredir gündemde olan 'al ya da öde' yükümlülüğü konusunda şunları söyledi: Gaz fiyatının indirimi sürekli olarak ele aldığımız konular arasında. Konunun Türkiye açısından hassas olduğunu dikkate alarak, Gazprom anlayış gösteriyor. Her iki tarafın da çıkarlarını gözetmek kaydıyla gaz fiyatı indirimi konusu iki taraf arasında görüşülüyor. Tabii ki 'al ya da öde' konseptinin, yöntemi, geleceği de görüşülüyor. Bir projede her iki tarafın da çıkarları göz önünde bulundurmalı. Aksi söz konusu olamaz."

'Türkiye için havaalanında özel yeşil koridor açtık'

Konuk Bakan Seçin, "Enerji Bakanı Taner Yıldız ve sizlere büyük bir haber vermek istiyorum" diye başladığı konuşmasında, Türkiye'den gelen malların kolay geçişini sağlamak için Pulkovo Havalimanı'nda özel bir geçiş koridoru açıldığını söyledi. Seçin nisan ayında Türk-Rus İş Konseyi, Rusya Federasyonu Başkanı'nın ziyareti öncesi KEK toplantılarının gerçekleştirileceğini belirterek, "Yapacağımız çok iş var. Memnuniyet verici çalışmalar. İlişkilerimiz gün geçtikçe yeni alanları da kapsamakta'' dedi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in daha önce Türkiye'den tavuk eti ithal etmeyi teklif etmesinin ardından 500 bin tonluk alım için kota oluşturulduğunu da aktaran Seçin, bunun Türkiye için geçerli ancak iki ülke ekonomileri için faydalı bir proje olduğunu vurguladı.

'Türkiye ile her konuyu konuşuruz'

Igor Seçin gazetecilerin doğalgaz ticaretinde indirim ve 'al ya da öde' gibi konularla ilgili soruları üzerine kendileri için tartışılmayacak bir konunun olmadığına işaret etti ve ekledi: "Üzerinde durulması gereken konuları açıkça samimi ortamda ele alıyoruz. Ne kadar hassas ve zor konular olursa olsun. Gaz tedariki konusu da bunlara dahil." Rusya, Türkiye arasında gazla ilgili işbirliğinin geliştiğini söyleyen Seçin, "Gazprom, Türkiye ile ilişkilerini daha da geliştirme arzusunda. Bu gelişme sadece gaz tedariki ile sınırlı kalmamakta. Gazprom şirketi dağıtım projelerine de katılma arzusu taşıyor. Rus şirketleri de doğalgaza bağlı olarak elektrik üretimine ilgi duyuyor" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/samsun-adana-projesi-onceligimiz_76836.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!