Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

San Deco’dan “CO_DE: ColorBy Design” ile İlham Veren Tasarımlar

CO_DE: ColorBy Design projesiyle ilgili konuştuğumuz San Deco Pazarlama Direktörü Can Erdoğan, sektöre yön veren tanınmış mimarlar ve mimarlık ofisleri ile birlikte oluşturulan projenin, sektörünün farklı paydaşlarına ilham verecek tasarım ve renk paletleri oluşturmak fikri ile ortaya çıktığını söylüyor.

yapi.com.tr
San Deco’dan “CO_DE: ColorBy Design” ile İlham Veren Tasarımlar

San Deco’nun “CO_DE: ColorBy Design” projesine katılan tasarımcılardan, bir yapının iç mekanında ya da dış cephesinde uygulanabilecek pano veya duvar grafiği tasarlamalarını, kullanacakları dört renk ile bir renk paleti oluşturmaları istendi. Mimarların özgür düşünsel arka planla tasarladıkları bu özgün tasarımlar için oluşturdukları renk paletleri, mimarlık, yapı ve tasarım alanlarının tüm paydaşları için ilham verici nitelikte ürünlere dönüştü.

Küratörlüğünü ünlü mimar Yeşim Hatırlı’nın üstlendiği “CO_DE: ColorBy Design” projesinde Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve iç mimarlık ofislerinden 84 tasarımcı 70 eserle yer aldı. Proje ve firmanın diğer çalışmalarıyla ilgili San Deco Pazarlama Direktörü Can Erdoğan ile görüştük…

San Deco markasından kısaca bahsedebilir misiniz?

Yüzde 100 yerli sermayeye sahip Türkiye’nin ilk efekt boya üreticisi San Deco, kimya sanayindeki faaliyetlerine 1965 yılında başladı. İç ve dış cephe boyaları ile sıva üretimi yapan şirket, 90’lı yıllarda gelişmiş pazarlar ile sektörü yönlendiren son tüketici beklentilerini dikkate alarak Ar-Ge ve üretimde dekoratif segmentte yer alan efekt boya üzerine yoğunlaştı. Bugün Kocaeli Gebze ve Cezayir’de toplam 11 bin metrekare alana kurulu, 29 bin ton üretim kapasitesine sahip 2 tesisinde üretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Dört kıtada 40 ülkeye yayılan uluslararası pazar gücümüzle, Ar-&Ge yatırımlarımız ve iş ortaklarımızdan aldığımız güçle dekoratif boya sektörünün öncüsü olmaya devam ediyoruz.

San Deco Pazarlama Direktörü Can Erdoğan

San Deco’nun gelecek vizyonunda “Ortak Gelecek” anlayışını benimsiyoruz. Ülkemizin ekonomisine değer katarken, sektörün çok yönlü gelişimine de katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tüm üretim ve yatırımlarımız bu anlayışın etrafında şekillenen bir stratejiyle planlanıyor. Halihazırda 2025 stratejimiz doğrultusunda, yenilikçi bir yaklaşımla teknik alt yapı yatırımlarımız, üretim, pazarlama ve iş süreçlerimizi planladığımız yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yakın zamanda markamızın yarım asrı aşan tecrübesi ile yurt dışındaki hedef pazarlar açısından önemli bir fırsat olarak gördüğümüz Turquality programına katılım sağlamayı başardık. Türk boya sanayisinin katma değerli bir şekilde büyümesi ve sektörde nitelikli istihdamın artması hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, ülkemizin bu alanda üretimin ve katma değerli üretimin merkezi olarak konumlanması.

Dekoratif boyayı diğerlerinden ayıran özellikler neler, mimari tasarımdaki yeri nedir?

Efekt boya adı verilen dekoratif boya, mimari tasarımlarda özel bir yere sahip. Kısaca duvarlarda dekoratif doku ve desen oluşturmamıza yardımcı olan boyalar olarak tanımlayabiliriz. Efekt boya ile bir duvarda doğadaki bazı dokuları taklit ettiğimiz ve uygulandığı yüzeye dekoratif bir görüntü vererek, ortamın havasını değiştiren bir atmosfer elde etmek mümkün.

Efekt boya, oldukça geniş bir ürün grubunu kapsıyor. Metalik boya, simli boya, sedef boya gibi boyalar aslında birer efekt boyadır. Efekt boya, günümüzde İtalyan boya veya mermer boya olarak da sıklıkça anılıyor. San Deco olarak geniş ürün gamı ve çevreci ürünlerimiz ile efekt boyada lider konumda bir marka olarak, sektöre her geçen gün yenilik katmaya devam ediyoruz.

San Deco Tasarım Atölyesi ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

San Deco Tasarım Akademisi, Efekt ve Fonksiyonel ürün grupları hakkında detaylı güncel bilgileri öğretirken, temel becerileri de kazandırmayı hedefliyor. Mimarlar, uygulamacılar, kendini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler, ustalar, ev kadınları, üniversite öğrencileri ve estetik arayışıyla yaşam alanlarına değer katmak isteyenler, San Deco Tasarım Akademisi programlarına katılarak yeni fikirleri, yepyeni desen ve renkleri keşfediyorlar.

Sektörde bir ilke imza atarak özel olarak oluşturduğumuz Tasarım Akademisi Eğitim Alanı ile katılımcıların, tasarımın mutfağında, dekoratif ve farklı içerikteki ürünleri uygulayarak keyifli bir deneyim yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz. San Deco Tasarım Akademisi, yapı sektörünün itibarlı ödül programlarından olan Altın Çekül Uluslararası yapı Kataloğu 2020 Ödülleri kapsamında Pazarlama dalında “En İyi Sektörel Eğitim Projesi Ödülü”ne layık görüldü.Akademide sürekli gelişim içinde olan boya ustalarımıza ve farklı meslek gruplarına verdiğimiz eğitimler ile tasarımın, yeni trendlerin ve efekt boyanın inovatif çözümlerini aktarıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında sunduğumuz eğitimler ile ürünlerimizin uygulama süreçlerine hakim ve bilinçli uygulamacılar yetiştiriyoruz.

San Deco’nun mimarlara özel hizmetleri neler?

Aktivitelerimizin önemli bir kısmını mimar etkileşimlerine ayrıma konusunda özen gösteriyoruz. Geleceğimizi inşa eden mimarlarımız için, biz de inşa etmelerine yardımcı olacak materyalleri, sunum elemanlarını, ürünlerimize ait yazılı ve dijital yayınları, iş birlik çalışmalarını, özel programları sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. San Deco olarak mimar, iç mimar, tasarımcı ve tasarıma ilgi duyan herkese farklı ürün, doku ve renk konseptleri ile ilham veren bir markayız. Farklılaşma, alternatif dekoratif çözümler, yeni fikirler, projede ürün ile öne çıkma konusunda mimari hizmet anlayışı ile özel hissettiren çözümler sunuyoruz.

Co_DE: ColorBy Design proje fikri nasıl doğdu? Proje süreç ve sonuçlarından bahsedebilir misiniz?

CO_DE: ColorBy Design projemiz, sektöre yön veren ve bizim için önemli birer iş ortağı olan tanınmış mimarlar ve mimarlık ofisleri ile çalışarak; akademik, profesyonel ve popüler ortamlarda, yapı ve tasarım sektörünün farklı paydaşlarına; mimarlara, iç mimarlara, tasarımcılara, mimarlık ve tasarım öğrencilerine, sanatla ilgili diğer disiplinlere ve perakende ürün kullanıcılarına ilham verecek tasarım ve renk paletleri oluşturmak fikri ile oluşturuldu.

Projeye katılan tasarımcılardan, bir yapının iç mekanında ya da dış cephesinde uygulanabilecek pano veya duvar grafiği tasarlamalarını, kullanacakları dört renk ile bir renk paleti oluşturmaları istendi. Mimarların özgür düşünsel arka planla tasarladıkları bu özgün tasarımlar için oluşturdukları renk paletleri, mimarlık, yapı ve tasarım alanlarının tüm paydaşları için ilham verici nitelikte ürünlere dönüştü.

Mimarlık ve tasarım dünyasına katkı koyacak “CO_DE: ColorBy Design” projesi, sonuç ürünleriyle izleyenleri renklerin büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkarmayı amaçladı. Küratörlüğünü ünlü mimar Yeşim Hatırlı’nın üstlendiği projede Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve iç mimarlık ofislerinden 84 tasarımcı 70 eserle yer aldı. Sonuç tasarımlar, öncelikle dijital ortamda sergilendi. Ekim ayı ile birlikte Mimarlık haftasında açılmış olan online sergimiz ile projede yer alan eserleri inceleme ve tasarımcıların kendi tasarımlarının hikayelerini öğrenme fırsatı doğdu. Ayrıca tüm çalışmaların yer aldığı online sergi, derlenen kitap ve kartela ile tasarımlar, yapı ve mimarlık sektöründen profesyoneller ile paylaşıldı.

Son olarak projenin dijital bir sergisini de 4 Ekim Dünya Mimarlar Günü’nde açtınız. Sergiye dair söylemek istedikleriniz?

CO_DE: ColorBy Design proje lansmanı ve dijital sergi açılışını anlamlı bir günde, 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde online olarak düzenlenen etkinlikle gerçekleştirdik. Açılışa ve devamında sergiye ilginin yüksek olması bizleri çok mutlu etti. Her hafta farklı konularda önde gelen mimar ve tasarımcıların katıldığı webinar serisi de yoğun ilgi gördü. Sergimiz 30 Kasım tarihine kadar www.codecolorbydesign.com adresinden ziyaret edilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/san-decodan-co-de-colorby-design-ile-ilham-veren-tasarimlar_187938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!