Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Sanayi Kıpırdadı' Heyecanı Kısa Sürdü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 10 Ağustos 2009 tarihinde yaptığı haziran ayı sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.7 oranında düşüş gösterdiğine ilişkin açıklama ‘Ekonomide kımıldamanın başladığı’na ilişkin işaret olarak yorumlanırken, TÜİK’in dün açıkladığı mevsimsel etkilerden arındtırılmış hesabı heyecanı yarıda kesti.

Radikal Gazetesi
'Sanayi Kıpırdadı' Heyecanı Kısa Sürdü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 10 Ağustos 2009 tarihinde yaptığı haziran ayı sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.7 oranında düşüş gösterdiğine ilişkin açıklama ‘Ekonomide kımıldamanın başladığı’na ilişkin işaret olarak yorumlanırken, TÜİK’in dün açıkladığı mevsimsel etkilerden arındtırılmış hesabı heyecanı yarıda kesti. Mevsim etkisinden arındırılmış hesaba göre, 2009 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 azalarak 107.7’ye geriledi. Ayrıca bir önceki aya göre yüzde 0.4 azalış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Takvim Etkisinden Arındırılmış Aylık Sanayi Üretim Endeksi’ni açıkladı. TÜİK ve Merkez Bankası işbirliği ile hazırlanan kısa dönemli ekonomik göstergelerde mevsim ve takvim etkilerinden arındırma çalışmalarına Aylık Sanayi Üretim Endeksi’yle başlandı. TÜİK’in açıkladığı haziran ayı verilerine göre takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 azalarak 107.7’ye geriledi.

Son beş yıllık veriler incelendiğinde, endeksin bir önceki yıla göre değişimi ilk kez 2008 yılının ağustos ayında düşüşe geçti. Bu seyir, 2009 yılında da devam etti. Ocakta bir önceki yılın aynı dönemine göre takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi üretim endeksi yüzde 21.8, şubat’ta yüzde 22, martta yüzde 20.8, nisanda yüzde 18.8, mayısta yüzde 13.0 düşüş gösterdi. Haziran ayında ise bu oran yüzde 12 düşüş olarak gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-kipirdadi-heyecani-kisa-surdu_71912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!