Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sanayi Üretimi Ağustos Ayında Yüzde 3,8 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Sanayi üretim endeksi, 2011 yılı Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı. Geçen yılın Ağustos ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı. Elektrik,

yapi.com.tr / AA
Sanayi Üretimi Ağustos Ayında Yüzde 3,8 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Sanayi üretim endeksi, 2011 yılı Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı. Geçen yılın Ağustos ayına göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinde de yüzde 0,4 azalış kaydedildi.

Takvim etkisinden arındırılmış endeks 2011 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 artarken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2,6 azaldı.

En yüksek artış dayanıklı tüketim malı imalatında

Ana Sanayi Grupları Sınıflamasına göre, ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 9,9 ile dayanıklı tüketim malı imalatında kaydedildi. Bunu yüzde 9,7 ile sermaye malı imalatı, yüzde 4,7 ile ara malı imalatı, yüzde 1,2 ile dayanıksız tüketim malı imalatı izledi. Enerji ise yüzde 0,8 azaldı.

İmalat sanayi alt sektörlerine bakıldığında artışta ilk sırayı yüzde 29,7 artışla mobilya imalatı aldı. Mobilya imalatı geçen yılın aynı ayında yüzde 4,6 azalmıştı.

Mobilya imalatını yüzde 25,2 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, yüzde 21,9 ile ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) takip etti.

Ağustos ayında diğer imalatlar yüzde 9,8, bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı yüzde 9,3 geriledi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-uretimi-agustos-ayinda-yuzde-3-8-artti_89354.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!