Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sandık Sonuçları Ak Partiyi Gösterdi

24. dönem milletvekili seçimi sonuçlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Sandıktan birinci parti olarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yüzde 49.9 oy oranı yakalarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 25.9 ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 13 oy aldı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun desteklediği bağımsız adaylar ise oyların

yapi.com.tr, AA, gazeteler
Sandık Sonuçları Ak Partiyi Gösterdi

24. dönem milletvekili seçimi sonuçlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre sandıktan birinci parti olarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yüzde 49.9 oy oranı yakalarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 25.9 ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yüzde 13 oy aldı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun desteklediği bağımsız adaylar ise oyların yüzde 6'sını topladı. Bu sonuçlarla AKP 326, CHP 135, MHP 53 milletvekili sayısına ulaşırken, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan 36'sı da önümüzdeki dönemde meclise gitme hakkı kazandı.

Sektörün ve iş dünyasının 'seçim' yorumları

İNTES Genel Başkanı Koçoğlu'dan 'siyasetin ordinaryusu'na tam güven
   
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Başkanı Şükrü Koçoğlu , yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'siyasetin ordinaryüsü' olarak niteledi ve Başbakanın tüm toplumu kucaklayacak Bir Anayasa değişikliğini başaracağına inançlarının tam olduğunu belirtti. Vakur bir seçim geçirildiğini ve seçimin de AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın büyük zaferiyle sonuçlandığını belirten Koçoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
    
''İstikrarlı bu yükseliş, iktidar yıpratır sözünün geçerli olmadığının, halkımızın bir kez daha kalkınma ve istikrar demesi de, seçmenin güçlü ve özgür iradesinin ne kadar yanılmaz ve adil olduğunun göstergesi olmuştur. Yüksek enerjisi ve yorulmak bilmeyen çalışmaları ve projeleriyle Sayın Başbakanın elde ettiği bu başarıyı herkesin takdir etmesi gerektiğine inanıyorum. Demokrasi tarihimizde bir siyasi parti ilk kez üst üste üçüncü kez seçimden, oylarını rekor düzeyde artırarak çıkmayı başarmıştır. Milletimiz, Sayın Erdoğan'a duyduğu güveni tartışma götürmeyecek bir kararlılıkla belirtmiştir. Seçimden önce ve seçim süresince çok yoğun çalışmak, yapılan hizmetlerin ve toplumun kılcal damarlarına ulaşmanın mükafatı bu sonuçla alınmıştır. Herkesin siyasetin ordinaryüsü olan Sayın Erdoğan'a hak ettiği değeri verdiğini ve vereceğini umuyorum.''

TÜSİAD'dan 'yeni Anayasa' ve ekonomik istikrar vurgusu

TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun, milletvekili genel seçimi sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında, yeni dönemden beklentilerinin ''yeni anayasayı geniş katılım ve uzlaşma ile tamamlamış, AB üyeliğine yakınlaşmış, ekonomik istikrarı güvence altına alarak istihdam kapasitesini artırmış ve işsizliği azaltmış bir Türkiye'' olduğu belirtildi. Önümüzdeki dönemde iş dünyası olarak TBMM'den ve kurulacak hükümetten beklentilerin üç paralel süreçte toplandığı açıklamada, bu süreçler şöyle sıralandı:
    
''1- Katılımcı ve uzlaşmacı bir anlayış ile bireyi merkeze alan birleştirici yeni bir anayasa.
2- Çoğulcu demokrasi, yüksek yaşam standartları ve sürdürülebilir kalkınma yolunda Türkiye'nin en önemli çıpası olan AB üyeliği sürecinin güçlendirilmesi.
3- Makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi ve sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınması amacıyla;

a) Uyumlu para ve maliye politikalarıyla finansal istikrarın ve fiyat istikrarının korunması ve güçlendirilmesi,
b) Verimlilik tabanlı ve sürdürülebilir büyüme için, ''yeni sanayi stratejisi''nin de vurguladığı mikro reformların hayata geçirilmesi,
c) İstihdam kapasitesinin güçlendirilmesi ve işsizliğin azaltılması.''

Açıklamada, siyaset kurumlarının Türkiye'nin enerjisini doğru yönlendirerek, yeni dönemde Türkiye'nin yapısal sorunlarını ve düğümlerini çözeceğine duyulan inanç ifade edilirken, ''24. Dönem TBMM seçimleri sonucunda üçüncü kez iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisini ve TBMM'de temsil edilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve bağımsız milletvekillerini kutlar, yeni parlamentonun Türkiye'deki demokratik standartları yükseltme ve refah seviyesini artırma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine dair umudumuzu vurgulamak isteriz. 40. yılını geride bırakmış bağımsız ve gönüllü bir iş dünyası temsil kurumu olarak, bu yolda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtir ve 24. Dönem TBMM''ye başarılar dileriz'' denildi.

Hisarcıklıoğlu da 'yeni anayasa' dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , ''önümüzdeki süreçte yeni meclisimize tarihi görevler düşmektedir. Bunların başında da toplumumuzun yeni bir anayasa talebinin karşılanması gelmektedir'' görüşünü bildirdi. Türkiye'nin her yerinde, insanların sandık başına giderek, oylarını kullandıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, halkın iradesinin tecelli ettiğini bildirdi. Türkiye'nin geleceğinde kilit bir rol oynayacak yeni Meclis'in yapısının oluştuğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
    
''Adalet ve Kalkınma Partisi, üst üste üçüncü kez halkın teveccühünü kazanarak önemli bir başarı sağlamıştır. Yeni meclisimizde grup kuran tüm partilerimizi tebrik ediyor, yasama çalışmalarında başarılar diliyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni meclisimize tarihi görevler düşmektedir. Bunların başında da toplumumuzun yeni bir anayasa talebinin karşılanması gelmektedir. Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören bir anayasayı hazırlaması son derece önemlidir. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye büyüyecek ve gelişecektir.''
    
Yeni Anayasa sürecinin yanı sıra Türkiye'yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündeminin beklediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye açısından 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almanın son derece önemli olduğunu, bu hedefe ulaşabilmek için ekonominin ihtiyaç duyduğu reformların hayata geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Yeniden ekonominin gündemin birinci maddesi haline gelmesinin bu açıdan son derece önemli olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Avrupa'da ve Orta Doğu'da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye'nin bölgede önemli bir istikrar unsuru olacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, milletin sağduyulu demokrasi inancının 12 Haziran seçimlerinde bir kez daha onandığını ifade ederek, TBMM çatısı altında görev yapma onurunu elde eden tüm milletvekillerini kutlayarak, başarı dileğinde bulundu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/sandik-sonuclari-ak-partiyi-gosterdi_87818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!